Прибуток Microsoft за квартал зріс на 51%

Поділитися
Комп'ютерний гігант Microsoft оголосив, що зростання прибутку компанії за I квартал фінансового року склало 51% завдяки високому рівню продажів операційних систем Windows і Office.
Комп'ютерний гігант Microsoft оголосив, що зростання прибутку компанії за I квартал фінансового року склало 51% завдяки високому рівню продажів операційних систем Windows і Office.За даними на вересень, чистий прибуток компанії склав $5,4 млрд. Загальні доходи компанії в I кварталі зросли на 25% і зараз становлять $16,2 млрд. Рік тому показник за аналогічний період дорівнював $12,9 млрд. Як заявили у Microsoft, у I кварталі минулого року попит на головний козир компанії - Windows - різко впав, що і вплинуло на доходи в цілому. Таким чином, кажуть експерти, Windows як і раніше є «золотим запасом» комп'ютерного гіганта. «Цей квартал став чудовим періодом для нас: стабільне зростання виробництва плюс великий попит на Windows 7, Office 2010, консолі Xbox 360 та ігри», - заявив глава фінансового департаменту Microsoft Пітер Клейн. Вартість акцій компанії також зросла на 2,8%, хоча в цілому їхня популярність на ринку значно впала. Інвестори не впевнені, що компанія в її нинішньому вигляді здатна адаптувати нові вимоги комп'ютерного світу. Минулого тижня один з головних розробників програм Microsoft Рей Оззі несподівано пішов у відставку, наостанок закликавши компанію «мислити ширше, не обмежуючись РС».

За матеріалами: Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі