Президент Афганістану запропонував талібам мирні переговори

Поділитися
© krokfestival.com
Президент Афганістану Хамід Карзай у п'ятницю, 10 вересня, закликав талібів припинити збройну боротьбу, а також приєднатися до мирного процесу, сівши за стіл переговорів.
Президент Афганістану Хамід Карзай у п'ятницю, 10 вересня, закликав талібів припинити збройну боротьбу, а також приєднатися до мирного процесу, сівши за стіл переговорів.З відповідною пропозицією глава держави виступив у своїй промові з нагоди закінчення священного для мусульман місяця Рамадан. Так, Хамід Карзай закликав лідера руху «Талібан» муллу Омара припинити вбивати афганських дітей, і жінок. «Ми сподіваємося, що мулла Омар приєднається до процесу мирного врегулювання, що він припинить організовувати теракти, що забирають життя чоловіків, жінок і дітей», - сказав він. Окрім того, у своїй промові Карзай також закликав війська НАТО намагатися уникати ударів по мирному населенню. Афганський президент у минулому неодноразово закликав лідерів афганських талібів відмовитися від насильства. А минулого тижня Хамід Карзай оголосив про створення мирної ради для ведення переговорів із талібами щодо прагнення покласти край війні. Варто відзначити, що остання пропозиція президента Афганістану виникла всього через кілька днів після заяви мулли Омара про те, що «Талібан» незабаром виграє війну. «Перемога ісламської нації над невірними, які вторглися до країни, близька як ніколи», - сказав, зокрема, він. У даний час в Афганістані знаходяться близько 150 тисяч військовослужбовців НАТО. Але планується, що у разі поліпшення ситуації в країні у 2011 році має розпочатися виведення цих військ.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі