Прес-служба Борисполя: Посол Ірану відмовився пройти огляд

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У прес-службі Борисполя підтвердили, що посол Ірану в Україні Акбар Гасемі-Аліабаді вчора відмовився пройти необхідний огляд і не був допущений до зони посадки аеропорту. Через інцидент із дипломатом рейс довелося затримати на три години.
У прес-службі Борисполя підтвердили, що посол Ірану в Україні Акбар Гасемі-Аліабаді вчора відмовився пройти необхідний огляд і не був допущений до зони посадки аеропорту. Через інцидент із дипломатом рейс довелося затримати на три години.Вчора, під час проходження через загальний зал у терміналі Б, посол Ірану відмовився у належному порядку пройти контроль на авіабезпеку, повідомили у прес-службі аеропорту. Співробітники аеропорту діяли відповідно до норм Віденської конвенції і стандартів ІКАО, які передбачають, що і пасажири з дипломатичним імунітетом при посадці на борт звичайного рейсового повітряного судна проходять огляд у звичайному порядку, повідомила прес-служба. Дипломатичний багаж при цьому не оглядають. За інформацією прес-служби, посол відмовився зняти піджак і надати ручну кладь для огляду, який є обов'язковим навіть для осіб, які користуються дипломатичним імунітетом. «Історія закінчилася тим, що посол відмовився пройти відповідні процедури, пов'язані з безпекою польотів. Відповідно, керуючись міркуваннями правового характеру, ми не змогли пропустити його на посадку. Послу не вдалося вилетіти», - повідомили у прес-службі. Як наслідок, рейс, яким мав летіти посол, довелося затримати на три години. У посольстві Ірану коментувати інцидент «Дзеркалу тижня» відмовилися. «Це внутрішнє питання іранського посольства і відповідних органів України», - повідомили у диппредставництві, відмовившись від подальших коментарів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі