Правляча партія перемагає на виборах до парламенту Азербайджану

Поділитися
За інформацією ЦВК Азербайджану, кандидати від правлячої партії Ільхама Алієва "Новий Азербайджан" отримали більше половини голосів на виборах до парламенту країни. Представники опозиції, у свою чергу, заявляють про масові порушення під час голосування.
За інформацією ЦВК Азербайджану, кандидати від правлячої партії Ільхама Алієва "Новий Азербайджан" отримали більше половини голосів на виборах до парламенту країни. Представники опозиції, у свою чергу, заявляють про масові порушення під час голосування.За даними екзит-полів, партія «Новий Азербайджан» на чолі з президентом Ільхамом Алієвим отримає 68 із 125-ти місць у законодавчих зборах республіки. Рекордну кількість голосів отримала перша леді країни Мехрібан Алієва. До нового складу парламенту також входять спікер Октай Асадов і два його заступника. Вкотре мандат отримує голова російської громади Азербайджану Михайло Забєлін. У той же час жоден з мандатів не дістанеться опозиційному блоку «Народний фронт- «Мусават». За повідомленням Центрвиборчкому, вибори пройшли законно. Проте опозиціонери заявляють про значні порушення. Як повідомив лідер «Народного фронту» Алі Керімлі, порушення, які почалися під час голосування, стали набагато масштабнішими після закриття виборчих ділянок. За словами Керімлі, при підрахунку голосів багато спостерігачів від опозиції були видворені з пунктів голосування. «Проведені у такій формі вибори ми не вважаємо нормальними», - сказав Керімлі. Тим часом місія спостерігачів від СНД не виявила серйозних порушень на минулому голосуванні. Як очікується, сьогодні з оцінкою виборів виступлять спостерігачі з Європи.

За матеріалами «Эхо Москвы»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі