Пожежі в Росії набирають силу, вогонь підходить до великих міст

Поділитися
Пожежі в Росії набирають обертів. Не зважаючи на зусилля майже чверті мільйона людей, що задіяні в гасінні, площі пожеж збільшуються, а кількість жертв зростає.
Пожежі в Росії набирають обертів. Не зважаючи на зусилля майже чверті мільйона людей, що задіяні в гасінні, площі пожеж збільшуються, а кількість жертв зростає.За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій (МНС) Росії, площі лісових пожеж збільшилися на 27 тис. га до 129 тис. га. Усього зафіксовано 787 осередків  пожеж. Повністю або частково знищені 14 сіл і селищ. Тільки за четвер і п'ятницю у вогні загинули 25 осіб.Великі міста у вогніБільше 500 чоловік евакуйовано в Тольятті через задимлення в результаті лісових пожеж в Автозаводському районі міста, повідомили агентству в суботу "Інтерфакс" в Головному управлінні МНС по Самарській області. "30 липня на території лісового масиву Тольятті було зафіксовано сім осередків пожежі. При посиленні східного вітру до 15:00 осередки перейшли у верхову пожежу", - сказав співбесідник агентства. За його словами, пожежа супроводжувалася сильним задимленням. "Через задимлення була проведена евакуація більше 500 осіб", - підкреслив представник МНС. За його словами, того ж дня пройшло екстрене засідання комісії з надзвичайної ситуації до якого входили представники адміністрації міста і МНС. Була задіяна вся необхідна при гасінні пожеж техніка. На даний час, за словами співбесідника агентства, "почалося ще одне засідання комісії з надзвичайної ситуації, за підсумками якої стане зрозуміла картина на сьогоднішній день".Офіційно пожежі під контролемУ той же час на сайті Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії повідомляється, що «ситуація з пожежами на території РФ знаходиться під контролем». «Ведеться робота з захисту населених пунктах. Продовжуються роботи з гасіння окремих осередків пожеж, до гасіння яких залучено від РСНС  238 тис. осіб і 25 тис. одиниць техніки, зокрема 226 одиниць авіатехніки, з яких щодня до гасіння лісових пожеж притягуються 16 повітряних суден МНС Росії. Не зважаючи на невтішний метеопрогноз, створені угрепування, заходи попереджувального характеру, а також активне залучення авіації МНС Росії дозволяє контролювати обстановку», - наголошується в повідомленні МНС. За матеріалами МНС РФ «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі