Попов: Міськбюджет Києва у даний момент не виконано на 1 млрд гривень

Поділитися
Міський бюджет Києва на даний момент не виконано на 1 млрд гривень, заявив виконуючий обов'язки голови Київської міськадміністрації Олександр Попов у середу, 14 липня.
Міський бюджет Києва на даний момент не виконано на 1 млрд гривень, заявив виконуючий обов'язки голови Київської міськадміністрації Олександр Попов у середу, 14 липня. "До кінця року, на жаль, напевно бюджет виконано не буде, тому, що ми вже недоотримали 1 млрд гривень, і можливо до кінця року недоотримаємо ще 1 млрд", - заявив Попов. При цьому він відзначив, що його "деякі проблеми дивують, а деякі дуже турбують". "Ми вчора вели переговори із одним банком - не буду називати його. Суть переговорів у чому: ми маємо 750 млн грн позики під 40%, сплачувати їх не можемо", - відзначив в.о. голови КМДА Попов. "Тобто ми вели переговори на предмет того, щоб привести хоча б до ринкової ситуації вартість цієї позики. Я вважаю, що це неправильний момент і таких питань - незрозумілих навіть за логікою - дуже багато", - додав він. За словами Попова, зараз він бачить своїм першочерговим завданням "привести все до нормального, прозорого механізму управління та встановити режим жорсткої економії бюджетних витрат". Нагадаємо, у квітні 2009 року банк "Хрещатик" надав Києву кредит у 150 млн гривень, а Альфа-Банк (Україна) - 750 млн гривень для розрахунків із "Київенерго". Кредит був залучений за рішенням Київради і відповідно до вимог ст. 73 Бюджетного кодексу про позики місцевим бюджетам, що припускає залучення таких кредитів на термін до трьох місяців у межах поточного бюджетного періоду в установленому Мінфіном порядку. У кінці березня 2009 року уряд України погодився із пропозицією КМДА щодо оформлення зобов'язань за кредитами, які одержуються в банках для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету Києва, на загальну суму 1,2 млрд гривень простими векселями зі строком погашення до двох років. Згідно з урядовим розпорядженням зазначені суми кредитів повинні зараховуватися на окремий рахунок Держскарбниці з перерахуванням не менше 924,22 млн гривень на рахунок "Київенерго" у Держскарбниці для подальшого погашення заборгованості цієї компанії перед НАК "Нафтогаз України". Отримані кошти допомогли НАК "Нафтогаз України" розрахуватися із російським "Газпромом" за поставлений у березні природний газ. Нагадаємо, "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані у столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. За даними "Київенерго", після виплати 900 млн гривень Київ все ще винен компанії 614 млн гривень, тоді як борг "Київенерго" перед "Газом України" зменшився до 394,6 млн гривень.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі