Попов: "Київміськбуд" залишається у комунальній власності

Поділитися
Акціонерне товариство "Холдингова компанія "Київміськбуд" на сьогоднішній день знаходиться у комунальній власності, заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у четвер, 22 липня.

Акціонерне товариство «Холдингова компанія "Київміськбуд" на сьогоднішній день знаходиться у комунальній власності, заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов у четвер, 22 липня.

"Не було ніяких рухів акцій, усі (80% акцій) перебувають у комунальній власності", - сказав він.

Попов зазначив, що дав доручення перевірити інформацію, що з'явилася в інформаційному просторі щодо виведення акцій із комунальної власності.

Відповідно до річного звіту АТ «ХК "Київміськбуд" за 2009 рік, розміщеному в системі розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, на кінець 2009 року 80% акцій компанії належать Київській міській раді.

Нагадаємо, ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. 80% акцій холдингу належать київській територіальній громаді.

На сьогоднішній день до холдингу входять 40 відкритих акціонерних товариств, у яких "Київміськбуд" володіє від 26% до 30% акцій, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство - на правах асоційованих членів.

"Київміськбуд" виступає генеральним підрядником реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві, який після введення в експлуатацію у червні 2011 року отримає статус стадіону категорії "еліт". Компанія у 2009 році скоротила чистий прибуток вдвічі у порівнянні з 2008 роком - до 11,816 тисяч грн, чистий дохід - на 23,9%, до 2,146 млн грн.

Холдинг "Київміськбуд" має намір у 2010 році збільшити обсяг введеного в експлуатацію житла на 42,2% у порівнянні з 2009 роком - до 310 тис. кв. м, зокрема, у Києві планується побудувати 260 тис. кв. м, у регіонах - 50 тис. кв. м. Статутний капітал АТ «Холдингова компанія "Київміськбуд" на кінець 2009 року становив 16,535 млн грн.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі