Понад шістдесят футбольних вболівальників стали жертвами двох вибухів у столиці Уганди

Поділитися
Два вибухи прогриміли у столиці Уганди в місцях скупчення уболівальників, що дивилися фінальний матч Чемпіонату світу з футболу. За даними ЗМІ, загинули 64 людини.

Два вибухи прогриміли у столиці Уганди в місцях скупчення уболівальників, що дивилися фінальний матч Чемпіонату світу з футболу. За даними ЗМІ, загинули 64 людини.

Серед загиблих від вибухів у Кампалі був громадянин США, передає Reuters, посилаючись на представника місцевої поліції.

Імовірно, серед постраждалих є і громадяни інших країн. Їхній повний список поліція обіцяє опублікувати упродовж дня.

"Ці вибухи однозначно були спрямовані проти вболівальників, що зібралися дивитися фінал чемпіонату світу", - заявив головний інспектор місцевої поліції Кейл Кяіхура.

За його словами, один з вибухів стався у ресторані Ethiopian Village, а ще 10 осіб загинули від вибуху в місцевому регбі-клубі.

Органи правопорядку Уганди підозрюють, що до організації вибухів можуть бути причетні члени організації ісламізму "Аш-Шабаб", що діє на території Сомалі. Минулого року "Аш-Шабаб" виступила з погрозами атакувати столицю Уганди, військовослужбовці якої у складі миротворчого контингенту Африканського союзу знаходяться в Сомалі.

На подію відреагувала влада США. Американський президент Барак Обама назвав вибухи "мерзенними і боягузливими". У заяві, поширеній представником Національної ради безпеки США Майком Хаммером, мовиться, що Сполучені Штати готові надати будь-яку допомогу, про яку попросить уряд Уганди.

За матеріалами Граней.ру, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі