По всій території Київської області горять торфовища

Поділитися
Займання торфовищ відбувається по всій території Київської області, повідомили у прес-службі ГУ МНС України області в понеділок, 9 серпня.
Займання торфовищ відбувається по всій території Київської області, повідомили у прес-службі ГУ МНС України області в понеділок, 9 серпня.«На даний момент пожежники гасять загоряння торфовищ у селі Раківка Вишгородського району - 0,6 га, у селі Озера Бородянського району - 0,35 га, смт Гостомель Ірпінського району - 0,4 га», - повідомили у прес-службі. Окрім того, у неділю, 8 серпня, було ліквідовано загоряння торфовищ біля міста Ірпінь, у Києво-Святошинському районі, а також трави у Бориспільському, Макарівському, Баришівському, Іванківському, Ірпінському, Вишгородському і Києво-Святошинському районах. За інформацією ГУ МНС у Київській області, ситуація в цілому контрольована, відкритих пожеж немає. Водночас, запевнили в МНС, смог у Києві та області не пов'язаний із загорянням торфовищ. «Швидше за все, до нас дійшов дим від пожеж у Підмосков'ї», - запевняють у відомстві. Відзначимо, сьогодні, 9 серпня, внаслідок сухої погоди і сильної спеки із денною температурою 35-39 градусів на більшій частині території України, крім західних областей, утримається надзвичайна пожежна небезпека, повідомляє Гідрометцентр МНС України. Зокрема, мова йде про південні і східні області, а також Полтавську, Дніпропетровську, Сумську, Чернігівську, Кіровоградську, Черкаську області та степову частину Криму, де температура місцями сягне 40-42 градусів. У той же час у західних, Вінницькій та Житомирській областях синоптики прогнозують на сьогодні грози, місцями сильні зливи, град і шквали 17-22 метри за секунду. Нагадаємо, за інформацією Укргідрометцентру, спекотна погода збережеться в Україні, окрім західних областей, до 20-х чисел серпня.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна», ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі