Північна Корея пригрозила «застосувати силу» проти США

Поділитися
КНДР пригрозила «застосувати силу» проти США, які проводять спільні навчання з Південною Кореєю в Японському морі. Відповідну позицію у п'ятницю, 23 липня, озвучив офіційний представник північнокорейської делегації на саміті АСЕАН Лі Тон Ір.

КНДР пригрозила «застосувати силу» проти США, які проводять спільні навчання з Південною Кореєю в Японському морі. Відповідну позицію у п'ятницю, 23 липня, озвучив офіційний представник північнокорейської делегації на саміті АСЕАН Лі Тон Ір.

«КНДР рішуче засуджує таку практику. Це ще один приклад ворожої політики проти КНДР. Надалі на ці дії буде фізична відповідь. Зараз вже не дев'ятнадцяте століття. Нинішнє століття - це століття миру і стабільності», - заявив він.

Лі Тон Ір також додав, що Північна Корея спокійно ставиться до введення нових економічних санкцій з боку США, про які раніше оголосила американський держсекретар Гілларі Клінтон.

«Дані санкції будуть мати незначний ефект», - заявив представник КНДР.

Нагадаємо, на початку цього тижня США наклали санкції на Північну Корею у зв'язку із затопленням південнокорейського корабля «Чхонан». Гілларі Клінтон повідомила, що нові санкції у першу чергу торкнуться керівництва Пхеньяну.

Таким чином американське керівництво вирішило продемонструвати солідарність з Сеулом. Окрім того, найближчими вихідними відбудуться спільні американо-південнокорейські навчання. Вони, як заявляють у США, покликані застерегти Пхеньян від агресивних дій проти Південної Кореї.

У чотириденних навчаннях, які пройдуть в Японському морі, будуть брати участь 20 кораблів, 200 літаків і 8 тисяч військовослужбовців.

Корвет «Чхонан» затонув 26 березня 2010 року, загинули 46 моряків, 56 людей врятувалися. Міжнародна комісія визнала, що «Чхонан» торпедували північнокорейським підводним човном. КНДР свою провину в загибелі корабля заперечує. Південнокорейська сторона подала Радбезу ООН доповідь про своє розслідування, продемонструвавши розрахунки експертів, фотографії, відеозаписи та інші документи.

Після цього Рада безпеки ООН офіційно засудила факт затоплення південнокорейського корвета «Чхонан». Водночас в організації не стали покладати провину за даний інцидент на Північну Корею.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі