Південна Корея звинуватила КНДР у захопленні риболовецької шхуни

Поділитися
Сеул офіційно звинуватив Пхеньян у захопленні риболовецької шхуни «Тесин», яка зникла безвісти в Японському морі на вихідних. Тим часом, КНДР поки зберігає мовчання у зв'язку з даним інцидентом.
Сеул офіційно звинуватив Пхеньян у захопленні риболовецької шхуни «Тесин», яка зникла безвісти в Японському морі на вихідних. Тим часом, КНДР поки зберігає мовчання у зв'язку з даним інцидентом.У понеділок, 9 серпня, південнокорейська берегова охорона заявила, що корабель «Тесин» захоплений північнокорейськими військовими минулої суботи. Шхуна вже доставлена в один із портів КНДР, де зараз допитують її екіпаж - чотирьох громадян Південної Кореї і трьох китайців. Тим часом, Пхеньян офіційно ніяк не коментує цей інцидент. Відносини між двома корейськими державами останнім часом дуже загострилися. Причиною стала загибель південнокорейського корвета «Чхонан» і 46 членів його екіпажу. У Сеулі стверджують, що корабель затонув у результаті торпедної атаки з боку північнокорейської підводного човна. У КНДР це заперечують. Зараз Південна Корея проводить в Жовтому морі найбільші в своїй історії протичовнові навчання. У маневрах, які проходять по сусідству зі спірним морським кордоном з КНДР, беруть участь близько 4,5 тисячі військовослужбовців. У понеділок північнокорейські військові відкрили вогонь із артилерійських знарядь в цьому районі, що ЗМІ назвали відповідною демонстрацією сили. Загалом було здійснено близько 110 пострілів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі