Південна Корея і США розпочали новий раунд військових навчань

Поділитися
Незважаючи на погрози з боку КНДР, Південна Корея і США розпочали у понеділок, 16 серпня, новий раунд щорічних військово-морських навчань Ulchi Freedom Guardian, які триватимуть 11 днів. Відомо, що в навчаннях беруть участь 56 тисяч південнокорейських і 30 тисяч американських військовослужбовців.
Незважаючи на погрози з боку КНДР, Південна Корея і США розпочали у понеділок, 16 серпня, новий раунд щорічних військово-морських навчань Ulchi Freedom Guardian, які триватимуть 11 днів. Відомо, що в навчаннях беруть участь 56 тисяч південнокорейських і 30 тисяч американських військовослужбовців.За заявою військових відомств обох країн, дані навчання носять виключно оборонний характер і покликані відпрацювати стратегію захисту Південної Кореї від потенційного нападу її північного сусіда. «Ми проводимо ці навчання кожен рік, але в цьому році вони багатьом можуть здатися недоречними, оскільки проходять в умовах ескалації конфлікту між Кореями, яку спричинило затоплення корвета «Чхонан», - заявив президент Республіки Корея Лі Мун Бак. Водночас КНДР незмінно вважає навчання репетицією нападу на неї з моря. «Це нова серйозна військова провокація, спрямована на розпалювання ядерної війни», - повідомляють державні північнокорейські ЗМІ. У цих умовах Міністерство оборони КНДР ретельно спостерігає за подіями в акваторії навчань, але військовим досі не вдалося помітити нічого, що викликає підозру. Напередодні, до початку маневрів, КНДР у черговий раз пригрозила Південній Кореї і США «нещадним контрударом», «найжорстокішим покаранням, яке хто-небудь отримував». Проте північнокорейські військові не уточнили, що саме малося на увазі. Збройні сили Південної Кореї розпочали морські навчання у Жовтому морі п'ятого серпня. Дев'ятого серпня, через кілька годин після завершення військових навчань ВМС Південної Кореї, збройні сили Північної Кореї здійснили 110 залпів у бік спірного кордону з Південною Кореєю у Жовтому морі. Ці дії північного сусіда викликали обурення Міноборони Південної Кореї, які попередили, що надалі подібні провокації зустрінуть «жорстку відповідь». Південнокорейський корвет «Чхонан» затонув 26 березня 2010 після вибуху на його борту. У результаті події загинули 46 моряків. Пізніше міжнародна комісія експертів, що розслідувала обставини події, прийшла до висновку, що судно було уражено торпедою північнокорейського виробництва. Проте Пхеньян послідовно заперечує всі звинувачення на свою адресу, стверджуючи, що результати розслідування сфабриковані. Інцидент привів до різкого охолодження відносин між КНДР і Республікою Корея. Відзначимо також, що президент Південної Кореї напередодні запропонував план об'єднання із КНДР, що передбачає три етапи. Загальні принципи цього процесу Лі Мен Бак позначив у виступі, присвяченому 65-й річниці визволення Кореї від японського колоніального гніту.

За матеріалами Бі-бі-сі, РБК, РИА Новости

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі