Після візиту Джиммі Картера Північна Корея звільнила американця, засудженого до каторги

Поділитися
© Kyodo
Влада Північної Кореї звільнила громадянина США Айджалона Малі Гомеса, який був затриманий у січні 2010 року і засуджений до восьми років каторги за незаконний перехід північнокорейського кордону. Про це у п'ятницю, 27 серпня, повідомляють японські ЗМІ.
Влада Північної Кореї звільнила громадянина США Айджалона Малі Гомеса, який був затриманий у січні 2010 року і засуджений до восьми років каторги за незаконний перехід північнокорейського кордону. Про це у п'ятницю, 27 серпня, повідомляють японські ЗМІ.Для переговорів про звільнення американця раніше на цьому тижні до Пхеньяну прибув екс-президент США Джиммі Картер. За даними ЗМІ, американська делегація і звільнений в'язень вже облишили КНДР. Держдепартамент США вже виступив із заявою, в якій привітав рішення північнокорейських властей відносно Гомеса і висловив подяку Картеру. При цьому американське зовнішньополітичне відомство підкреслило, що візит екс-президента носив приватний і неофіційний характер, а Білий дім не має до нього ніякого відношення. «Джиммі Картер вибачився за вторгнення американця Гомеса і запевнив, що таке більше не повториться», - повідомило у зв'язку з цим Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК). Айджалон Малі Гомес працював у Південній Кореї вчителем англійської мови. Колеги називають його переконаним християнином. Гомес 25 січня перейшов кордон Китаю та Північної Кореї. З якою метою - не відомо. У ході судового розгляду обвинувачений, як повідомляли північнокорейські ЗМІ, визнав свою провину. Окрім восьми років каторги, американець був засуджений до штрафу у 70 мільйонів вон (близько 700 тисяч доларів). Гомес став вже третім громадянином США, засудженим за незаконне перетинання північнокорейського кордону. У серпні 2009 року для звільнення також засуджених до 12 років каторги американських журналісток Лори Лін і Юни Лі до Пхеньяну прилітав колишній президент США Білл Клінтон.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі