Під час візиту глави РПЦ центр Києва перекриють на чотири дні

Поділитися
Столична Державтоінспекція закликала водіїв з 25 по 28 липня, під час візиту до Києва Московського патріарха Кирила, утриматися від поїздок через центр міста. Про це повідомили в прес-службі ДАІ 23 липня.

Столична Державтоінспекція закликала водіїв з 25 по 28 липня, під час візиту до Києва Московського патріарха Кирила, утриматися від поїздок через центр міста. Про це повідомили в прес-службі ДАІ 23 липня.

Заплановані під час цього візиту заходи в основному відбуватимуться в центральній частині міста, тому водіям і рекомендують утриматися від поїздок через центр столиці.

Сьогодні, 23 липня, Московський патріарх Кирило прибув до Криму для зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

Літак глави Російської православної церкви приземлився в аеропорту «Бельбек» біля Севастополя, де патріарха зустрічали посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, прем'єр-міністр Криму Василь Джарти, керівник Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов і генеральний консул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв.

Нагадаємо, глава РПЦ перебуває з візитом в Україні. В рамках візиту він відвідав Одесу, заплановано також відвідати Дніпропетровськ і Київ.

Дніпропетровські протести

Як стало відомо 23 липня, дніпропетровський окружний апеляційний суд заборонив обласній організації Української народної партії проводити пікет під час візиту патріарха Кирила  24-25 липня.

За словами голови управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради Владимира Михайлишина, заявка про проведення пікету на шляху проходження по місту глави Російської православної церкви дійсно надійшла у виконком міської ради.

Передбачалося, що пікети будуть виставлені в аеропорту, в Севастопольському парку і парку Шевченка, у найбільш людних місцях.

«Візит пов'язаний з деякими труднощами, оскільки існують певні норми з охорони особи. І передбачити, що це буде за пікет, важко. Але головне навіть не це, заявка не відповідає положенню Про проведення масових заходів, тому виконком і звернувся до суду" , - сказав Михайлишин.

На думку голови обласної організації УНП Анатолія Сокоринського, рішення про заборону проведення пікету в 3 заявлених місцях є антидемократичним і незаконним.

"Незважаючи на рішення суду, пікет відбудеться. Людей оповістили, і вони приїдуть. Пікет проведуть, я, як організатор, отримаю своє. Це все ми вже проходили при Кучмі", - сказав Сокоринський.

Нагадаємо, дніпропетровська обласна організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» планує провести художній флеш-моб «Кіріл-party» з нагоди візиту глави патріарха Кирила до Дніпропетровська в п'ятницю увечері.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ ТСН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі