Перестрілка в Нагірному Карабаху: П’ятеро загиблих

Поділитися
Міністерство оборони Азербайджану заявляє, що троє вірменських солдатів і двоє азербайджанців загинули в перестрілці на кордоні з Нагірним Карабахом.

Міністерство оборони Азербайджану заявляє, що троє вірменських солдатів і двоє азербайджанців загинули в перестрілці на кордоні з Нагірним Карабахом.

У заяві міністерство звинуватило у зіткненні Вірменію, заявивши, що вірменські військові «перетнули лінію контакту і намагалися атакувати азербайджанські війська».

Вірменія на ці звинувачення поки що не відреагувала.

В Азербайджані конфлікт навколо Нагірного Карабаху називають агресією і окупацією з боку Вірменії. Унаслідок війни, яку провели місцеві етнічні вірмени за підтримки Вірменії на початку 1990-х років, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною цього регіону. Внаслідок конфлікту загинули близько 30 тисяч людей.

Вірменія й Азербайджан досі не вирішили цей конфлікт

Нещодавно президент республіки Азербайджан Ільхам Алієв заявив, що його країна продовжує війну за відновлення територіальної цілісності.

«Азербайджан день за днем стає сильнішим і міцніє. Зростають наші фінансові можливості і військові витрати, які знаходяться на першому місці у державному бюджеті, — зазначив він. — Так і повинно бути, адже ми живемо в умовах війни. Війна ще не закінчена. Завершився її перший етап, діє режим припинення вогню. Але війна триває. Ми в будь-який момент повинні бути готові і ми готові до звільнення наших земель від окупантів».

За словами Алієва, збільшення військового потенціалу є ключовим завданням для Азербайджану.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі