Пентагон: В опублікованих на WikiLeaks документах особливо важливих таємниць немає

Поділитися
Прес-секретар департаменту оборони США полковник Девід Лапан заявив, що ніяких особливо важливих таємниць в опублікованих на WikiLeaks документах щодо бойових дій в Афганістані офіційним особам Пентагону знайти не вдалося.
Прес-секретар департаменту оборони США полковник Девід Лапан заявив, що ніяких особливо важливих таємниць в опублікованих на WikiLeaks документах щодо бойових дій в Афганістані офіційним особам Пентагону знайти не вдалося.«Із того, що ми бачили досі, трапляються лише документи з грифом «таємно», заявив полковник. - Це не дуже високий рівень класифікації». Лапан підкреслив, що у Пентагоні поки не переглянули усі з більш ніж 75 тисяч документів, опублікованих на WikiLeaks.org у неділю. Витік донесень про війну в Афганістані може стати смертельним для сотень афганців: у документах, викладених на сайті WikiLeaks, містяться імена інформаторів, які співпрацюють з силами НАТО. Президент Обама, раніше заявив, що "стурбований у зв'язку з поширенням важливої інформації, яка може поставити під загрозу людей та операції", але поспішив заявити, що ці файли не розкривають жодного питання щодо Афганістану, яке б не обговорювалося публічно. "Вони розповідають про ті ж загрози, які змусили мене повністю переглянути нашу політику минулої осені", - заявив Обама. "Всього за дві години пошуку по архіву Wikileaks журналісти виявили імена десятків громадян Афганістану, про які йдеться, що вони забезпечували американські сили детальною інформацією. Згадані назви селищ, де вони живуть, а в багатьох випадках імена їхніх батьків", - мовиться у статті The Times про витік на WikiLeaks.org. Опубліковані сайтом WikiLeaks документи про війну в Афганістані не залишають сумнівів: контингент Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) з нападу перейшов в оборону, пише пише Die Welt. Вже давно з'явилися свідчення того, що міжнародний контингент ISAF і влада Кабула зазнають поразки, а вплив радикальних ісламістів з "Талібану" через 9 років після вторгнення американців знову зріс. І ось домисли і припущення знайшли конкретну форму. "Безсумнівно, - зазначає автор, - і за допомогою справжніх документів можна уявити спотворену картину того, що відбувається, зробивши відповідну добірку матеріалів. Якщо Wikileaks діяв подібним чином, Пентагон просто зобов'язаний надати повну картину". Як повідомлялося, відомий сайт WikiLeaks оприлюднив тисячі таємних документів, які стосуються війни в Афганістані. Цей витік інформації, який вже називають наймасштабнішим в історії, розгнівив Білий дім. Всього на WikiLeaks було розміщено близько 90 тисяч документів, що стосуються війни в Афганістані. У них, зокрема, міститься раніше невідома інформація про загибель у цій країні мирних жителів. Окрім того, як випливає з документів, НАТО підозрює, що Іран і Пакистан таємно надавали підтримку руху «Талібан».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі