Пентагон спалив 9,5 тис. екземплярів книги підполковника армії США про операцію в Афганістані

Поділитися
© ffu.org.ua
Військове відомство США придбало і знищило 9,5 тис. екземплярів уже видрукуваної книги підполковника армії США Ентоні Шеффера «Операція" Темне серце "». Про це повідомляє Fox News з посиланням на офіційну заяву Пентагону.

Військове відомство США придбало і знищило 9,5 тис. екземплярів уже видрукуваної книги підполковника армії США Ентоні Шеффера «Операція" Темне серце "». Про це повідомляє Fox News з посиланням на офіційну заяву Пентагону.

На думку військових, книга містить інформацію, яка може завдати шкоди національній безпеці, хоча раніше вона була схвалена до друку.

Книга Шеффера розповідає про його роботу під прикриттям в Афганістані і присвячена поворотному моменту в афганській кампанії, а також проекту «Ймовірна загроза» (Able Danger).

На думку розвідувального управління Міноборони США, загрозу національній безпеці становлять, зокрема, опубліковані в книзі Шеффера свідоцтва того, що спецслужби знали про Мохаммеді Атте, організатора терактів 11 вересня 2001 року, ще в 2000 році.

У листі глави розвідуправління Міноборони Рональда Бьорджесса, яке потрапило в розпорядження телеканалу, підкреслюється, що в книзі міститься й інша секретна інформація.

Шеффер дав інтерв'ю FOX News, перш ніж Пентагон попросив його не розмовляти з журналістами про свою книгу. Автор заявив, що оборонне відомство спочатку схвалило публікацію мемуарів, проте потім втрутилось розвідуправління, і книгу фактично заборонили. Підполковник назвав такий крок «вкрай незвичайним».

За матеріалами: Fox News, LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі