Пентагон підрахував, що витрати Китаю на оборону у 2009 році вдвічі перевищили офіційні дані

Поділитися
За оцінкою Пентагону, витрати Китаю на оборону у 2009 році склали близько 150 мільярдів доларів і вдвічі перевищили офіційні дані. Такий висновок міститься у щорічній доповіді Пентагону. На думку авторів доповіді, Китай збільшує потенціал для поширення своєї потужності для того, щоб впливати на регіональні суперечки, розширити територіальні води понад міжнародні норми і не дозволити супротивникам використовувати морські шляхи, повітряний, космічний і кіберпростір.
За оцінкою Пентагону, витрати Китаю на оборону у 2009 році склали близько 150 мільярдів доларів і вдвічі перевищили офіційні дані. Такий висновок міститься у щорічній доповіді Пентагону. На думку авторів доповіді, Китай збільшує потенціал для поширення своєї потужності для того, щоб впливати на регіональні суперечки, розширити територіальні води понад міжнародні норми і не дозволити супротивникам використовувати морські шляхи, повітряний, космічний і кіберпростір.Як за офіційними, так і за наведеними США даними китайські військові витрати зросли щонайменше у 4 рази з 1996 року, відзначається в повідомленні. При цьому самі Сполучені Штати витрачають на оборону більше 500 мільярдів доларів щорічно. Відзначимо, що за підрахунками Стокгольмського міжнародного інституту з дослідження проблем миру сукупний обсяг витрат на Народно-визвольну Армію Китаю, в якій служать 2,3 мільйона китайських громадян, у 2009 році склали 100 мільярдів доларів, включаючи витрати на імпорт озброєнь і дослідження у військовій області. Поліпшення технічного оснащення армії та підготовки військових, на думку експертів, пов'язано з претензіями КНР на спірні території у Тайвані та Південно-китайському морі. Ця ситуація викликає побоювання як у військовому відомстві Індії, так і в американському Пентагоні. Обидва міністерства останнім часом приділяють підвищену увагу становищу в Китаї, з чим був пов'язаний початок регіонального військового співробітництва двох країн.

За матеріалами Бі-бі-сі, РБК

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі