Пентагон готує масштабну реформу відомства

Поділитися
Міністр оборони США має намір ліквідувати один зі своїх десяти функціональних підрозділів, а також серйозно скоротити число адміралів і генералів. Про це у понеділок, 9 серпня, повідомив голова Пентагону Роберт Гейтс, що подав програму реформування відомства.
Міністр оборони США має намір ліквідувати один зі своїх десяти функціональних підрозділів, а також серйозно скоротити число адміралів і генералів. Про це у понеділок, 9 серпня, повідомив голова Пентагону Роберт Гейтс, що подав програму реформування відомства.За його словами, спочатку буде ліквідовано один з десяти функціональних підрозділів Міноборони - Об'єднане командування збройних сил, в якому працюють майже 5 тисяч осіб. Вилучені при цьому ресурси підуть на фінансування операцій в зонах бойових дій. Окрім того, повідомив Гейтс, щорічно протягом трьох років, починаючи із 2011 року, на 10% буде скорочуватися використання зовнішніх підрядчиків. Голова Пентагону також оголосив, що з армії будуть звільнені 50 генералів і адміралів. При цьому Гейтс розпорядився не збільшувати число керівних працівників у структурах, що займаються військовою розвідкою, а також перевірити, чи не дублюють один одного різні підрозділи розвідки. Голова Пентагону відзначив, що ці реформи Міноборони США - наймасштабніші за 10 років. Він підкреслив, що важкі фінансові та економічні реалії вимагають «обліку кожного долара». Цього літа Роберт Гейтс вже заявляв, що у найближчі п'ять років Пентагон має намір знайти способи заощадити близько 100 млрд доларів. За його словами, економія необхідна з урахуванням непростої економічної ситуації і значної вірогідності того, що конгрес перестане щедро нарощувати військовий бюджет, як це відбувалося після 11 вересня 2001 року. У цьому році військовий бюджет США склав близько 700 млрд доларів, що вдвічі більше, ніж до 2001 року. Як відзначають експерти, поки не зрозуміло, скільки Пентагону вдасться зекономити у результаті оголошених у понеділок заходів. «Я знову хочу підкреслити, що вся справа не у скороченні бюджету міністерства, - сказав Гейтс. - Мова йде про реформування і видозміну пріоритетів для того, щоб у важкі для економіки і бюджету часи скерувати оборонні ресурси туди, де вони потрібні: до американських бойових частин, в інвестиції у майбутню боєздатність і - найголовніше - тим, хто носить військову форму».

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі