Парламент України з другої спроби ухвалив секвестр держбюджету-2010

Поділитися
Верховна Рада України з другої спроби прийняла рішення про секвестр державного бюджету на 2010 рік. Вранці Рада відхилила цей законопроект через позиції фракції КПУ. "Пропозиції комуністів враховані, тому вони проголосували", - пояснив зміну позиції фракції віце-спікер Адам Мартинюк.

Верховна Рада України з другої спроби прийняла рішення про секвестр державного бюджету на 2010 рік. Вранці Рада відхилила цей законопроект через позиції фракції КПУ. "Пропозиції комуністів враховані, тому вони проголосували", - пояснив зміну позиції фракції віце-спікер Адам Мартинюк.

Документом, зокрема, передбачається зменшити надходження податку на додану вартість на 10 млрд. грн, у тому числі ПДВ із привезених до України товарів - 5,7 млрд. грн. Окрім того, скоротити інші надходження спеціального фонду, зокрема, податок на додану вартість - на 0,45 млрд. грн. і податок на прибуток - на 0,45 млрд. гривень, надходження від приватизації державного майна на 3,65 млрд. гривень (за 5 місяців надходження склали лише 177 млн. грн, або 1,8% річної суми).

Також планується скоротити витрати державного бюджету у порівнянні з прийнятим 27 квітня 2010 Державним бюджетом України майже на 18,35 млрд грн, у тому числі: 8,75 млрд. грн. - витрати за рахунок Стабілізаційного фонду (галузеві та регіональні, в тому числі інвестиційні програми); 3,0 млрд. грн. - трансферти на покриття дефіциту Пенсійного фонду; 2,0 млрд. грн. - видатки спеціального фонду Міністерства оборони (за рахунок надходжень від реалізації надлишкового озброєння), 1,8 млрд. грн. - витрати на утримання і ремонт доріг загального користування; 1,0 млрд. грн. - капітальні витрати бюджетних установ; 0,9 млрд. грн. - витрати на погашення простроченої заборгованості з електроенергії видобувних підприємств; 0,5 млрд. грн. - додаткові дотації з державного бюджету місцевим бюджетам; 0,05 млрд. грн. - економія витрат на проведення виборів Президента України; 1,35 млрд . грн. - зменшення так званої "дотації на одну корову", наявну на 1 січня 2010.

Закон розроблено з метою зменшення дефіциту бюджету та виконання вимог Меморандуму про економічну та фінансову політику між Урядом України та Міжнародним валютним фондом і з урахуванням того факту, що за результатами виконання державного бюджету за перше півріччя поточного року пропонується зменшити доходи бюджету на 14,4 млрд. гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі