Остаточне закорковування аварійної свердловини у Мексиканській затоці відкладено

Поділитися
Остаточне закорковування аварійної свердловини, з якої у Мексиканську затоку тривалий час потрапляла нафта, відкладено до початку вересня. Справа в тому, що британській компанії British Petroleum (ВР) перед початком цієї операції необхідно замінити важливе обладнання.
Остаточне закорковування аварійної свердловини, з якої у Мексиканську затоку тривалий час потрапляла нафта, відкладено до початку вересня. Справа в тому, що британській компанії British Petroleum (ВР) перед початком цієї операції необхідно замінити важливе обладнання.Про це у п'ятницю, 20 серпня, повідомив відставний адмірал берегової охорони Тед Аллен, голова штабу з ліквідації наслідків аварії. Раніше передбачалося, що ВР розпочне цю процедуру, яку називають «донною нейтралізацією», у середині серпня. При цьому витік нафти з аварійної свердловини був зупинений ще в середині липня. Однак у ВР відзначають, що «донна нейтралізація» необхідна для остаточної заглушки свердловини. За словами Тада Аллена, ймовірний початок даної операції - другий тиждень вересня.Нові звинувачення на адресу ВРТим часом, навколо ВР розгорається новий скандал. Компанія Transocean, якій належала платформа Deepwater Horizon, заявляє, що ВР відмовляється надавати дані, необхідні для розслідування події. Відповідні звинувачення містилися в листі, який надіслано членам адміністрації президента США Барака Обами. Стівен Робертс, один з юристів Transocean, заявляє, що «ВР продовжує демонструвати своє небажання ... передавати компанії Transocean навіть загальну інформацію». Адвокат стверджує, що британська компанія приховує дані, намагаючись не допустити того, щоб хтось, окрім її самої, займався розслідуванням інциденту. У той же час у ВР відкидають звинувачення адвоката Transocean, заявляючи про «безумовну прихильність» до об'єктивного з'ясування причин вибуху.Підводна нафтова плямаУ той же час нове дослідження стосовно впливу розливу нафти підтвердило наявність підводної нафтової плями, що утворилася в результаті витоку. Згідно з дослідженням, результати якого опубліковані в четвер, 19 серпня, у журналі Science, розміри цієї плями по вертикалі досягають 200 метрів, а по горизонталі - 2 кілометри. Зараз вона розташовується у 35 кілометрах від місця аварії. У той же час група вчених з інституту океанографії Woods Hole у штаті Массачусетс вказують на те, що підводна пляма містить всього 0,1% від загального обсягу нафти, що потрапила у воду. Нафтова катастрофа біля узбережжя США почалася 20 квітня 2010 з вибуху метану на платформі Deepwater Horizon, яка перебувала під управлінням BP. У результаті НП загинуло 11 робочих платформи. Через два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала витікати нафта. Із середини липня потік нафти з пошкодженої глибоководної свердловини BP був практично зупинений завдяки тимчасовій заглушці. За підрахунками фахівців, загалом із свердловини у води затоки вилилося 4,9 млн барелів нафти, з яких тільки 800 тисяч барелів було зібрано.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі