Опозиція вимагає провести спецзасідання Ради у зв'язку з «конституційним переворотом»

Поділитися
Фракція БЮТ у Верховній Раді вимагає провести у вівторок спеціальне засідання парламенту на якому розглянути ситуацію, що склалася після скасування Конституційним судом України політреформи 2004 року і набуттям чинності Основного закону 1996 року.
Фракція БЮТ у Верховній Раді вимагає провести у вівторок спеціальне засідання парламенту на якому розглянути ситуацію, що склалася після скасування Конституційним судом України політреформи 2004 року і набуттям чинності Основного закону 1996 року.Про це заявив перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем'якін на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 4 жовтня. «Фракція БЮТ не визнає рішення Конституційного суду від 1 жовтня цього року. Ми вважаємо, що 1 жовтня в Україні відбувся конституційний переворот. Під безпрецедентним тиском однієї політичної сили була змінена Конституція України, за якою обиралася Верховна Рада, президент України, а також уряд. З цього часу, тобто із 1 жовтня, всі гілки влади втратили свою легітимність», - сказав він. За словами Кожем'якіна, фракція БЮТ і 14 демократичних партій пропонують провести спеціальне засідання, на якому розглянути ситуацію, що склалася після рішення Конституційного суду. «Не визнаючи рішення Конституційного суду, ми вважаємо, що на сьогоднішній день в Україні діє Конституція в редакції 2004 року», - зазначив заступник лідера фракції БЮТ. За його словами, на це засідання пропонується запросити президента, прем'єра, голову КСУ і представника Венеціанської комісії. Кожем'якін також зазначив, що відповідний проект постанови буде зареєстрований у Верховній Раді вже у понеділок. При цьому голова парламенту Володимир Литвин не став заперечувати проти проведення такого засідання. «Якщо Верховна Рада прийме цю постанову, то проведемо спеціальне засідання», - зазначив він. Спікер підкреслив, що ситуація неординарна, але, згідно із законодавством України, рішення Конституційного суду ніхто не може заперечувати. Нагадаємо, що КСУ у п'ятницю, 1 жовтня, визнав таким, що не відповідає Конституції України, закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 N2222-IV у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. КСУ відновив дію Конституції 1996 року і звернувся до органів державної влади з вимогою невідкладно привести українське законодавство у відповідність з Основним законом. Ознайомитися з текстом рішення можна тут.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі