Опитування: Більшість українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
26% українців вважають, що події в країні розвиваються у правильному напрямі, 50% з ними не згодні. Такі результати опитування, проведеного Центром Разумкова. При цьому соціологи зазначають, що підтримка дій президента серед населення також почала знижуватися.
26% українців вважають, що події в країні розвиваються у правильному напрямі, 50% з ними не згодні. Такі результати опитування, проведеного Центром Разумкова. При цьому соціологи зазначають, що підтримка дій президента серед населення також почала знижуватися.При цьому соціологи простежують негативну динаміку у даному питанні. Ще у квітні поточного року відносна більшість українців (42%) вважала, що країна розвивається в правильному напрямку, протилежної точки зору дотримувалися 37% українців. При цьому експерт Центру Разумкова Людмила Шангіна відзначає схожість даного показника з даними 2005 року, коли до влади прийшла команда Віктора Ющенка. «У квітні-2005 більшість (54%) громадян були впевнені в тому, що події в країні розвиваються в правильному напрямку - і тільки 23% стверджували протилежне. У серпні-2005 число впевнених у правильності курсу різко скоротилося - до третини (32%), а 43% громадян спробували повідомити новій владі, що з курсом щось не те», - констатує експерт. За результатами опитування соціологи також зафіксували зниження підтримки дій президента країни. «У серпні-2010 число беззастережних прихильників дій президента скоротилося до 23%, тих, хто підтримують окремі дії - зросло до 39%, не підтримують - до 33%», - розповідає Шангіна. При цьому у квітні поточного року дії Віктора Януковича як президента країни повністю підтримували 41% громадян, ще 25% - підтримували окремі дії, не підтримували зовсім - 29%. Опитування проведено 10-15 серпня 2010р. Опитано 2009 респондентів від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3% При викладі результатів використовується такий регіональний поділ країни: Схід - Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Харківська області; Захід - Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька; Центр - Київ, Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області; Південь - АР Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська області. Детальніше читайте у статті Людмили Шангіної «Незалежний Тягни-Штовхай» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі