Охоронна компанія Xe Services виплатить штраф у розмірі 42 мільйонів доларів

Поділитися
Приватна охоронна компанія Xe Services повинна виплатити американському уряду штраф у розмірі 42 мільйонів доларів. Компанія, що раніше називалася Blackwater, викрита американським урядом в сотнях різних порушень, серед яких є нелегальне постачання озброєння до Афганістану, несанкціоновані пропозиції про навчання військовослужбовців в Судані і поліцейських на Тайвані. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Приватна охоронна компанія Xe Services повинна виплатити американському уряду штраф у розмірі 42 мільйонів доларів. Компанія, що раніше називалася Blackwater, викрита американським урядом в сотнях різних порушень, серед яких є нелегальне постачання озброєння до Афганістану, несанкціоновані пропозиції про навчання військовослужбовців в Судані і поліцейських на Тайвані. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.За цими звинуваченнями Xe Services загрожувала кримінальна відповідальність, але завдяки тривалим переговорам компанії вдалося перевести покарання в адміністративну площину. Таким чином, компанія зберегла за собою право отримувати урядові контракти. Так, компанія все ще поставляє бойовиків до Афганістану. Але, судячи з усього, кримінального переслідування все ж не уникнути колишнім керівникам Blackwater. Їх звинувачують в змові з метою незаконного обігу зброї. Офіційні звинувачення п'ятірці колишніх співробітників компанії були пред'явлені в квітні 2010 року. Свою назву компанія вимушена була змінити в 2007 році, коли її співробітники напали на беззбройних іракців. Керівний склад компанії сподівався, що таким чином удасться «вибілити» імідж.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі