Одну з фігуранток шпигунського скандалу позбавили британського громадянства

Поділитися
Міністерство внутрішніх справ Великобританії позбавило британського громадянства Ганну Чепман, одну із десяти російських агентів, яких депортовано минулого тижня із США за звинуваченням у роботі на російську розвідку.

Міністерство внутрішніх справ Великобританії позбавило британського громадянства Ганну Чепман, одну із десяти російських агентів, яких депортовано минулого тижня із США за звинуваченням у роботі на російську розвідку.

Про це у середу, 14 липня, повідомляють місцеві ЗМІ.

Ганна Чепман у дівоцтві носила прізвище Кущенко, і отримала британське громадянство, вийшовши заміж за англійця Алекса Чепмана. Пізніше вона з ним розлучилася.

Як повідомило британське МВС, 28-річній Ганні Чепман надіслано лист, у якому йдеться про позбавлення громадянства і недійсність її паспорту. Окрім того, за даними британських ЗМІ, Ганну Чепман буде також внесено до списку «офіційно виключених» осіб, тобто для неї буде заборонено в'їзд до Сполученого Королівства.

Ганна Чепман була серед 10 осіб, яких було затримано у кінці червня американською владою і потім у терміновому порядку засуджено і депортовано до Росії. Їх обміняли на чотирьох росіян, також засуджених за співпрацю з іноземними державами.

Ще один підозрюваний встиг облишити США, однак потім був затриманий на Кіпрі. Тим не менше, він був звільнений місцевим судом під заставу, після чого зник у невідомому напрямку.

Пізніше газета The Wall Street Journal повідомила про затримання ще одного фігуранта шпигунського скандалу, 12-го за рахунком. Олексія Каретнікова також було депортовано на батьківщину.

За матеріалами: Telegraph, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі