Одеський морський порт захищатиме репутацію в суді

Поділитися
ДП «Одеський морський торговий порт» подав позов до суду, щоб захисти честь, гідність та ділову репутацію. Він вимагає спростувати інформацію, яку озвучив начальник Головного контрольно-ревізійного управління України Петро Андрєєв 21 жовтня, щодо звинувачень у незаконному виведенні державних коштів у розмірі 400 млн. грн. в офшорні компанії й недопущенні працівників КРУ на підприємство для проведення перевірок. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву прес-служби ОМТП.
ДП «Одеський морський торговий порт» подав позов до суду, щоб захисти честь, гідність та ділову репутацію. Він вимагає спростувати інформацію, яку озвучив начальник Головного контрольно-ревізійного управління України Петро Андрєєв 21 жовтня, щодо звинувачень у незаконному виведенні державних коштів у розмірі 400 млн. грн. в офшорні компанії й недопущенні працівників КРУ на підприємство для проведення перевірок. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву прес-служби ОМТП. Як заявляють у порту, відповідні звинувачення безпідставні, а розповсюджена Андрєєвим інформація містить факти, що не відповідають дійсності. Зокрема, в повідомленні наголошено, що ДП «ОМТП» включено до переліку суб'єктів господарювання, щодо яких проводять державний фінансовий аудит окремих господарських операцій. На підприємстві з 2009 року триває державний фінансовий аудит, який проводять територіальні органи державної контрольно-ревізійної служби. «За результатами здійснення державного фінансового аудиту ніколи не виявляли факти незаконного виведення коштів, на які посилався Петро Андрєєв», - сказано в повідомленні порту. У ОМТП також відзначають, що в зв'язку з тим, що на підприємстві з 2009 року постійно здійснюють державний фінансовий аудит, відповідно до положень Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», на підприємстві заборонено здійснювати інші види державного контролю, а тому порт не підлягає перевірці, яку здійснюють інші органи Державної контрольно-ревізійної служби. «Саме в зв'язку з безпідставністю вимог працівники КРУ не були допущені до проведення інспекцій на ДП «ОМТП», - пояснюють у порту. У повідомленні також зазначено, що законність відмов у допуску для проведення перевірок, які здійснюють працівники КРУ, підтверджується, зокрема, постановою Одеського окружного адміністративного суду, яким територіальному органу КРУ було відмовлено в задоволенні позову про зобов'язання допустити КРУ в Одеській області для проведення планової ревізії фінансово-господарської діяльності ДП «ОМТП» за період з 1 січня 2009 року до 31 березня 2010 року. Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня ц.р. голова ГоловКРУ Петро АНДРЄЄВ повідомив про ряд фактів недопущення ревізорів управління на підприємства, підвідомчі Міністерству транспорту й зв'язку. Зокрема, це стосувалося деяких портів,  серед яких й Одеський порт. Він також повідомив про розкрадання державних коштів у ОМТП. Мінтранс уже спростував цю інформацію.

За матеріалами: УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі