Обвал у шахті з видобутку золота у Венесуелі вбив як мінімум шість чоловік

Поділитися
© korbush.com.ua
У Венесуелі, в шахті з видобутку золота, розташованій глибоко в джунглях, в районі міста El Callao стався обвал, який убив як мінімум шістьох людей. Місцеві ЗМІ, із посиланням на джерела у владі, повідомляють, що в пастку під землею могли попасти ще більше робочих. Влада заявляє, що інцидент стався на нелегальній шахті.
У Венесуелі, в шахті з видобутку золота, розташованій глибоко в джунглях, в районі міста El Callao стався обвал, який убив як мінімум шістьох людей. Місцеві ЗМІ, із посиланням на джерела у владі, повідомляють, що в пастку під землею могли попасти ще більше робочих. Влада заявляє, що інцидент стався на нелегальній шахті.Шахта, відома під назвою «Томі», розташована в найбільш багатому підземними покладами районі Болівар, є мережею рукотворних тунелів, де працює близько 300 чоловік. Вони невеликими групами займаються пошуком золотих жил глибоко в джунглях. Тим часом, голова МНС Венесуели Хосе Гарсіа заявив, що не вважає, що в шахті залишилися люди. «Інцидент стався під час поглиблення тунеля. Зараз одна людина знаходиться в лікарні з пораненнями, а другого вже виписали». Глава відомства також додав, що важка техніка все ще працює на місці обвалу в пошуках потерпілих. Нелегальні золотошукачі є справжньою проблемою для влади країни. Армія Венесуели постійно проводить рейди по Болівару з метою виявлення подібних шахт. Власті констатують, що пойстійне підвищення цін на золото провокує все більший ажіотаж серед «чорних рудокопів». Згідно з офіційними даними легальні добувачі витягують близько шести тон золота на рік. Згідно з даними армії Венесуели, нелегальні шахти піднімають на поверхню вдвічі більше. Нагадаємо, що 5 серпня на глибині близько 700 метрів були завалені 33 чилійських шахтаря. Завдяки невеликим запасам їжі та води вони змогли вижити. Рятувальна операція триває, проте наразі вже зрозуміло, що усім гірникам життя буде врятовано.

За матеріалами FOX Business

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі