Обама підтримав будівництво мечеті поряд з місцем терактів 11 вересня

Поділитися
Президент США Барак Обама підтримав будівництво ісламського культурного центру з мечеттю поряд з місцем терактів 11 вересня 2001 року.

Президент США Барак Обама підтримав будівництво ісламського культурного центру з мечеттю поряд з місцем терактів 11 вересня 2001 року.

«Як громадянин і як президент, я вважаю, що мусульмани мають таке ж право сповідати свою релігію, як і будь-який інший житель цієї країни», - заявив президент США.

На думку Обами, це право передбачає можливість будівництва мечеті і культурного центру на приватній території на Манхеттені відповідно до місцевих законів. Президент також підкреслив, що в Америці  свобода віросповідання повинна бути непохитною.

Обама закликав громадян не забувати, з ким і за що бореться США. Обама зазначив, що терористична організація «Аль-Каїда» не стосується ісламу. «Це грубе спотворення ісламу», - підкреслив він. Також президент додав, що бойовиків Аль-Каїди вбили більше мусульман, ніж людей, що сповідують іншу релігію.

Американський президент вперше висловив свою думку з приводу будівництва ісламського культурного центру поряд з місцем терактів 11 вересня 2001 року. Цей проект уже викликав протест з боку жителів Нью-Йорка, які вважають, що вид мечеті травмуватиме родичів і близьких загиблих.

Ініціатором будівництва ісламського культурного центру в Нью-Йорку є імам Фейзал Абдул Рауф. Йому належить висотна будівля поряд з Ground Zero, де знаходилися башти Всесвітнього торгового центру. Імаму вже вдалося отримати дозвіл на будівництво від міської Комісії з контролю, використання і охорони пам'ятників історії і культури.

Прихильники проекту, серед яких і мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, вважають, що ісламський культурний центр стане символом неприйняття мусульманами тероризму. При цьому губернатор штату Нью-Йорк Девід Петерсон, який заявив, що не є супротивником будівництва, все ж таки запропонував знайти нове місце для мечеті.

За матеріалами LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі