Німеччина упродовж найближчих трьох років може скасувати військовий обов'язок

Поділитися
Німеччина може скасувати проходження обов'язкової військової служби для своїх громадян до 2013 року, заявив голова МЗС, віце-канцлер країни Гідо Вестервелле.
Німеччина може скасувати проходження обов'язкової військової служби для своїх громадян до 2013 року, заявив голова МЗС, віце-канцлер країни Гідо Вестервелле.«Вважаю, що це цілком реально зробити», - заявив він місцевим ЗМІ. «Таке рішення потрібно прийняти якомога швидше», - підкреслив Вестервелле. У даний час у Німеччині дев'ятимісячна військова служба або альтернативна трудова служба у соціальних і благодійних організаціях є обов'язковою для всіх повнолітніх громадян країни. Кількість призовників у складі бундесверу варіюється від 60 тис. до 80 тис. військовослужбовців. Приблизно третина із них після закінчення дев'ятимісячної строкової служби виявляють бажання залишитися на надстрокову службу до 23 місяців і вважаються після цього призовниками-добровольцями. Окрім цього, у бундесвері служать контрактники (термін їхньої служби від 2 до 12 років) і кадрові військові, чисельність яких сягає понад 250 тис. осіб. Нагадаємо, що у червні нинішнього року Міністерство оборони України заявило, що до 2015 року планує забезпечити повний перехід Збройних сил на професійну основу. Раніше, у 2007 році лідер БЮТ Юлія Тимошенко на дострокових парламентських виборах взяла на себе зобов'язання скасувати із січня 2008 року призов на строкову військову службу і до 2009 року перевести армію на професійну основу. Міністерство оборони тоді планувало перейти на контрактну армію до 2011 року.

За матеріалами: Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі