Німеччина продовжила термін служби АЕС на 10 років

Поділитися
Уряд Німеччини ратифікував суперечну енергетичну доктрину, згідно з якою термін служби атомних реакторів країни продовжується на 10 років.
Уряд Німеччини ратифікував суперечну енергетичну доктрину, згідно з якою термін служби атомних реакторів країни продовжується на 10 років.Раніше очікувалося, що використання атомної енергетики буде поступово припинено до 2021 року, проте тепер воно може бути продовжено ще як мінімум на 14 років після цього терміну. Згідно із заявою уряду, країні необхідно навчитися одержувати більше енергії з поновлюваних джерел перш, ніж відмовлятися від атомних електростанцій. Раніше про те, що Німеччина продовжить термін служби своїх 17 реакторів, у середньому, на 12 років, заявляв міністр навколишнього середовища Німеччини Норберт Роетген. Таке рішення було прийнято після дванадцятигодинного обговорення між політиками країни і сформувало ключові деталі майбутньої енергетичної політики держави. Для старих атомних електростанцій термін експлуатації буде продовжений на 8 років. Більш нові пропрацюють на 14 років довше. При цьому Роетген заявив, що Німеччина буде щорічно витрачати 3 мільярди євро на розробку оновлюваної енергії. Канцлер Німеччини Ангела Меркель попросила не закривати АЕС найближчим часом, оскільки, за її словами, станціям немає реальної заміни. Тим не менше, попередній уряд обіцяв закрити всі АЕС протягом десяти років.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі