Німеччина має намір відмовитися від американської ядерної зброї

Поділитися
Німеччина може остаточно відмовитися від американської ядерної зброї, розташованої на її території, до 2013 року. Технічною причиною стане перехід сил люфтваффе на нове покоління літаків, не пристосованих для використання ядерної зброї.
Німеччина може остаточно відмовитися від американської ядерної зброї, розташованої на її території, до 2013 року. Технічною причиною стане перехід сил люфтваффе на нове покоління літаків, не пристосованих для використання ядерної зброї.Раніше ФРН офіційно заявила про відмову від ядерної зброї, тим не менше, будучи членом НАТО, вона може застосовувати ядерний арсенал альянсу у випадку оборонної війни - так званий договір про «ядерну участь». Відомо, що для цих цілей призначена 33-я авіаескадра люфтваффе, яка розташована на базі ВПС Бюхель у Рейнланд-Пфальці. Там під охороною військовослужбовців США зберігаються близько 20 американських атомних бомб типу B61. У разі необхідності нанесення ядерного удару спеціально обладнані для цих цілей німецькі «Торнадо» повинні доставити їх до району застосування. За деякими даними, найближчим часом застарілі «Торнадо» 33-ї авіаескадри повинні бути списані та замінені на «Єврофайтер». Однак у зв'язку з прийнятою у ФРН програмою з економії, «Єврофайтер» не будуть переобладнуватися для того, аби нести атомні бомби. 33-я авіаескадра, у свою чергу, може бути розформована. Це свідчить про фактичний вихід ФРН із натовського договору про «ядерну участь». Активним прихильником позбавлення Німеччини від ядерної зброї виступає міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле. Він має намір якомога швидше вивезти атомні бомби з Німеччини і повернути їх США.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі