Німеччина: Діоксин в курячому кормі виявили ще у березні 2010 року
14 сiчня, 2011, 12:30
Поділитися
Отруту діоксин у продукції німецької компанії Harles&Jentzsch було виявлено ще у березні 2010 року. Про це пише газета Hannoverische Allgemeine Zeitung.Отруту діоксин у продукції німецької компанії Harles&Jentzsch було виявлено ще у березні 2010 року. Про це пише газета Hannoverische Allgemeine Zeitung.Зараз фірму звинувачують у тому, що вона поставила на птахо-і свиноферми у Німеччині корм, забруднений діоксином.
За даними видання, березневі тести показали, що у тваринних жирах, які виробляються Harles&Jentzsch, рівень діоксину вдвічі перевищував максимально допустиму норму. Однак компанія не повідомила про це владі, а міністерство сільського господарства Німеччини отримало результати тестів тільки в кінці грудня минулого року.
Раніше з'ясувалося, що Harles&Jentzsch здійснила поставки близько трьох тисяч тонн забрудненої продукції для виробництва кормів приблизно 25 виробникам. У результаті на ринок, а потім на ферми потрапило, за даними німецьких ЗМІ, від 30 тисяч до 150 тисяч тонн забрудненого корму.
Як повідомлялося, сьогодні влада Німеччини закрила понад 4700 ферм у країні через виявлений в кормах діоксин.
Раніше через виявлення діоксину Берлін заборонив тисячі сільськогосподарським підприємствам продавати курячі яйця.
За даними німецької влади, поки не відомо жодного випадку, щоб через зараження кормів діоксином постраждали люди.
У Великобританію заражені діоксином німецькі яйця потрапили через Голландію. Вони ймовірно призначалися для виробництва таких продуктів, як майонез або випічка.
Діоксин підвищує ризик розвитку ракових пухлин і особливо небезпечний для вагітних жінок, проте в одному яйці зафіксований вміст цієї речовини вкрай малий і для людей не небезпечний, запевняє британська влада.
Південна Корея вже заборонила імпорт продуктів з німецьких яєць та м'яса свинини.