Нігерії загрожує загальнонаціональна епідемія холери

Поділитися
За три останні місяці холера в Нігерії забрала життя понад 350 людей. Лікарі застерігають, що країна знаходиться на межі загальнонаціональної епідемії. Випадки зараження вже зареєстровані в 12 з 26 штатів країни.

За три останні місяці холера в Нігерії забрала життя понад 350 людей. Лікарі застерігають, що країна знаходиться на межі загальнонаціональної епідемії. Випадки зараження вже зареєстровані  в 12 з 26 штатів країни.

Такий розвиток хвороба отримала через те, що в Нігерії все ще продовжується сезон злив, який допомагає інфекції, що розвивається у воді, захоплювати все нові території. Крім того, в Нігерії все ще не вирішена повністю проблема чистої питної води, що ще більше заважає боротьбі з недугою.

У заяві, поширеній Міністерством охорони здоров’я Нігерії, сказано, що з червня цього року в країні зафіксовано понад 6,400 випадків захворювання холерою. «Епідеміологічні дані свідчать про те, що вся країна знаходиться під загрозою», - йдеться в документі.

Холера є інфекційною і дуже заразливою хворобою, яка викликає сильну діарею у хворого, що призводить до дегідратації організму і, можливо, смерті. Цим захворюванням легко заразитися, але запобігти йому також не складно – потрібна лише чиста вода, гігієна і санітарія.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі