НБУ: Україна готова до пошуку компромісів для отримання фінансування МВФ

Поділитися
Україна готова до пошуку компромісів для отримання фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляється у п'ятницю, 23 липня, на веб-сайті Національного банку України (НБУ).

Україна готова до пошуку компромісів для отримання фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляється у п'ятницю, 23 липня, на веб-сайті Національного банку України (НБУ).

"У Вашингтон було скеровано відповідний спільний запит (лист про наміри) уряду України і НБУ, адресований директору-розпоряднику МВФ. Підписані документи є свідченням прагнення уряду України спільно з НБУ і МВФ до пошуку компромісів та вироблення спільного бачення щодо подальшої економічної і фінансової політики" , - вказується у повідомленні. За даними Нацбанку, робота з підготовки нової програми МВФ stand-by для України була завершена 16 липня: загальна сума нової програми очікується у розмірі SDR10 млрд (близько $15 млрд) протягом 2,5 років. НБУ відзначає, що зусилля влади країни будуть спрямовані на забезпечення макроекономічної стабільності та стійкості банківської системи, а також на зниження інфляції. "Завершення багатомісячних переговорів стало яскравим прикладом міжнародного сприйняття України та підтримки світовою фінансовою спільнотою діяльності уряду України і НБУ спрямованій на довгострокове економічне зростання. Це означає, що з нами хочуть працювати та інвестувати кошти в українську економіку", - цитуються у повідомленні НБУ слова директора департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергія Круглика. У повідомленні НБУ також відзначається, що з метою забезпечення прийняття позитивного рішення щодо України були виконані певні попередні умови, зокрема, прийняті поправки до законодавства щодо діяльності Нацбанку, а також скасовано постанову про стимулюючі кредити. Нагадаємо, рада директорів МВФ розгляне питання затвердження нової кредитної програми для України 28 липня.

За матеріалами: сайт НБУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі