Нацбанк знов понизив облікову ставку

Поділитися
Національний банк України з 10 серпня знижує облікову ставку на 0,75% - до 7,75% річних. Про це мовиться у повідомленні НБУ, оприлюдненому в понеділок, 9 серпня.

Національний банк України з 10 серпня знижує облікову ставку на 0,75% - до 7,75% річних. Про це мовиться у повідомленні НБУ, оприлюдненому в понеділок, 9 серпня.

Дані зміни були введені в силу ухвалою правління Нацбанку від 9 серпня 2010 року №377 «Про регулювання грошово-кредитного ринку».

Головний банківський регулятор звертає увагу на поліпшення загальної макроекономічної ситуації в Україні.

«Індекс промислової продукції в січні - червні 2010 року в порівнянні з січнем – червнем 2009 року склав 112%. У липні (четвертий місяць підряд) зафіксовано дефляцію споживчих цін», - мовиться у повідомленні.

У документі підкреслюється, що рішення про зниження облікової ставки було ухвалено «з метою сприяння зміцненню позитивних тенденцій на грошово-кредитному ринку і створення стимулів для поліпшення ситуації в реальному секторі економіки».

Нагадаємо, в липні 2010 року дефляція в Україні уповільнилася до 0,2%, у червні вона складала 0,4%, у травні - 0,6%, у квітні - 0,3%.

Як повідомлялося, 7 липня Національний банк знизив облікову ставку з 9,5% до 8,5%. Раніше ставка була знижена з 10,25% до 9,5% річних 8 червня поточного року. У 2009 році НБУ двічі знижував свою облікову ставку - 15 червня з 12% до 11% і 12 серпня - до 10,25%.

За матеріалах сайту НБУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі