NASA запустить на орбіту гамма-телескоп NuSTAR

Поділитися
У NASA 29 липня повідомили про поновлення програми роботи над новим космічним телескопом Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR). Даний телескоп повинен стати першим сучасним орбітальним апаратом, призначеним для вивчення гамма-випромінювання.
У NASA 29 липня повідомили про поновлення програми роботи над новим космічним телескопом Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR). Даний телескоп повинен стати першим сучасним орбітальним апаратом, призначеним для вивчення гамма-випромінювання.За словами представників відомства, гамма-дослідження Всесвіту зараз проводяться нечасто, але саме вони здатні пояснити походження і роботу багатьох космічних об'єктів, зокрема чорних дір, квазарів і далеких галактик, розташованих у ранньому Всесвіті. Запустити на орбіту NuSTAR планується у серпні 2011 року. Наукове керівництво проектом здійснює Каліфорнійський технологічний інститут у Берклі. У NASA кажуть, що проект NuSTAR був торік заморожений через фінансові проблеми, тепер же телескоп планується запустити до 2011 року, за два роки до того, як на орбіту вийде наступник сучасного телескопа Хаббл - телескоп імені Джеймса Вебба. З технічної точки зору NuSTAR являє собою масив рентгенівських телескопів, кожен з яких приблизно у 500 разів більш чутливий порівняно із існуючими орбітальними апаратами Чандра або XMM-Newton. Вартість NuSTAR становить 105 мільйонів доларів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі