Начальник Укргідрометцентру: Крим може стати островом

Поділитися
У разі підвищення рівня моря на 50 сантиметрів півострів Крим може стати окремим островом, а Сиваш - морською протокою. Про це заявив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ході онлайн-конференції, відповідаючи на питання про те, які наслідки для України може мати танення льодовиків.
У разі підвищення рівня моря на 50 сантиметрів півострів Крим може стати окремим островом, а Сиваш - морською протокою. Про це заявив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ході онлайн-конференції, відповідаючи на питання про те, які наслідки для України може мати танення льодовиків. "Навіть найменш оптимістичні прогнози фахівців-кліматологів, які входять до складу міжурядової групи експертів зі змін клімату, говорять про ймовірність підвищення рівня моря за рахунок танення льодовиків на 50, можливо, і більше сантиметрів. При такому підвищенні рівня моря можуть бути затоплені тільки найбільш знижені острівні території, і при цьому підйомі рівня моря Сиваш може стати дійсно морською протокою, а Крим - цілим островом", - повідомив Кульбіда. Слова експерта підтверджують і деякі кримські вчені. На східному узбережжі півострова цього літа спостерігачі зафіксували підйом рівня моря на 30-40 см, але поки не поспішають оприлюднювати цю інформацію. Проте президент Кримської академії наук Віктор Тарасенко відзначає, що нічого аномального не відбувається: "Приводів для паніки немає. Процеси, про які говорить Кульбіда, не відбуваються миттєво. Теоретично Крим може стати островом, але цей процес при найбільш несприятливому розвитку розтягнеться на сотні тисяч років".

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі