Начальник київського УБОЗ: Серед чиновників КМДА будуть нові арешти

Поділитися
У четвер Голосіївський суд заарештував заступника гендиректора «Київпастрансу» Володимира Асадчева на 2 місяці. Чиновнику інкримінують злочин за статтею 191 частина 5 КК «розкрадання в особливо великих розмірах».
У четвер Голосіївський суд заарештував заступника гендиректора «Київпастрансу» Володимира Асадчева на 2 місяці. Чиновнику інкримінують злочин за статтею 191 частина 5 КК «розкрадання в особливо великих розмірах». У міліції кажуть, що він брав участь у корупційній схемі, в якій були задіяні керівні особи мерії. У найближчому майбутньому, як заявив газеті «Сегодня» начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник, будуть нові затримання. «За слідчими діями буде проходити група осіб. Схема була така: завищували ціни на матеріали, які використовувалися при будівництві лінії швидкісного трамваю - вартість піску була завищена у 2 рази, щебеню - у 6 разів. Окрім того, викликають серйозні сумніви комплектуючі трамвайного полотна. Буде призначено експертизу, оскільки полотно неякісне, це може призвести до жертв», - сказав Плужник. Як повідомило джерело у мерії, учасниками корупційної схеми були гендиректор «Київміськбуд-2» Сергій Кущ і працівник «Київпастрансу» на прізвище Куськов, які також затримані міліцією. За інформацією правоохоронців, ще буде затримано керівниів деяких комерційних фірм. «Вже встановлено, що була ціла група посередників. Також встановлено, що були підставні фірми, через рахунки яких прокачувалися ці гроші. Загальна сума порушень - 30 мільйонів гривень, десята частина вартості будівництва», - сказав Плужник. У МВС не виключають, що у схемі були задіяні керівники мерії дуже високого рівня. «Вже є інформація, що будуть порушені кримінальні справи і проведені арешти інших чиновників і керівників мерії», - говорить Плужник. Як стало відомо «Сегодня» із власних джерел, мова йде про «Плесо», яке керує пляжами, «Київенерго», «Водоканал». Начальник главку охорони здоров'я Людмила Качурова зараз знаходиться у спеціальному блоці швидкої допомоги під охороною міліції. «Вона була затримана у себе вдома днями о 22.00 і поскаржилася на підвищений тиск. Їй інкримінуються порушення бюджетного законодавства на суму 1,5 мільйона гривень», - повідомив газеті «Сегодня» начальник ЦГЗ київської міліції Володимир Поліщук.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі