На ремонт підводного човна вже використано близько 40 мільйонів гривень

Поділитися
© facebook.com/andriy.parubiy
Загальний ремонт підводного човна ВМС України «Запоріжжя» коштує близько 40 мільйонів гривень, при цьому «виділено практично все, повністю профінансовано», заявив журналістам у Севастополі міністр оборони України Михайло Єжель.
Загальний ремонт підводного човна ВМС України «Запоріжжя» коштує близько 40 мільйонів гривень, при цьому «виділено практично все, повністю профінансовано», заявив журналістам у Севастополі міністр оборони України Михайло Єжель. За його словами, «на сьогодні на підводному човні практично завершуються ремонтні роботи, наступний етап -швартовні випробовування». «Будуть проводитися випробування усіх агрегатів і систем підводного човна», і це має бути зроблено до 15 грудня. На нараді в Севастополі за участю міністра було зазначено, що на травень 2011 року заплановані ходові випробування «Запоріжжя», однак для того, щоб човен зміг вийти в море, на відновлення його технічної готовності необхідно ще близько 14 мільйонів гривень. Ремонтні роботи на ПЧ "Запоріжжя" виконано на 85-90%, повідомив журналістам у Севастополі тимчасово виконуючий обов'язки начальника 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту РФ, головний інженер підприємства, капітан 3 рангу Олександр Бакланов. Тому, сказав він, є повна впевненість, що завод та інші ремонтні підприємства виконають усі заплановані заходи з підготовки човна до проведення в грудні швартових випробувань. За інформацією офіцера, на цей момент підприємство спільно з ЦКБ «Чорноморець» виконало на «Запоріжжі» ряд робіт. «Це частина робіт докового ремонту, частина робіт щодо корпусних конструкцій, на системах і механізмах, системах обслуговування і системах життєзабезпечення, і бойових системах підводного човна», - сказав Бакланов.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі