На посаду президента Білорусі наразі претендують 11 кандидатів

Поділитися
Понад 100 тис. підписів виборців представили в територіальні виборчі комісії 11 потенційних кандидатів у президенти Білорусі. Про це кореспондентові БЕЛТА повідомив секретар Центральної комісії з виборів і проведення республіканських референдумів Микола Лозовик.
Понад 100 тис. підписів виборців представили в територіальні виборчі комісії 11 потенційних кандидатів у президенти Білорусі. Про це кореспондентові  БЕЛТА повідомив секретар Центральної комісії з виборів і проведення республіканських референдумів Микола Лозовик. Підписні листи з більш ніж 100 тис. підписів у виборчкоми представили ініціативні групи чинного глави держави Олександра Лукашенка, а також Віктора Терещенка, Володимира Провальського, Володимира Некляєва, Ярослава Романчука, Андрія Санникова, Олексія Михалевича, Дмитра Усса, Григорія Костусєва, Віталія Римашевського та Миколи Статкевича. Іван Куликов, Сергій Іванов, Юрій Глушаков, Сергій Рижов, Сергій Гайдукевич і Петро Борисов підписні листи на виборчкоми не здавали. Протягом наступних десяти днів територіальні комісії міст та районів мають перевірити достовірність підписів на підтримку висування 11 кандидатів. Микола Лозовик припустив, що роботи у виборчкомів «буде дуже багато», оскільки деякі з потенційних кандидатів по-своєму витлумачили ліберальний підхід Центрвиборчкому до процесу збору підписів. Є ймовірність, що деякі з них для подолання заповітного 100-тисячного рубежу використовували різні бази даних про населення Білорусі для заповнення підписних листів. Після перевірки територіальними комісіями на місцях дані будуть узагальнені в обласних і Мінській міській виборчих комісіях, і до 13 листопада протоколи з точними даними про кількість підписів на підтримку висування кандидатів будуть передані до Центрвиборчкому. Зареєструвати кандидатів ЦВК планує  до 19 листопада. Вибори президента Білорусі пройдуть 19 грудня 2010 року.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі