На Північному Кавказі сталася серія терактів

Поділитися
У неділю, 11 червня, а також у ніч на понеділок у різних містах російського Північного Кавказу прогриміло кілька вибухів. Відбулися також збройні напади на співробітників правоохоронних органів.

У неділю, 11 червня, а також у ніч на понеділок у різних містах російського Північного Кавказу прогриміло кілька вибухів. Відбулися також збройні напади на співробітників правоохоронних органів.

Зокрема, у неділю вранці в Махачкалі біля головного входу до православного кладовища вибухнула автомашина "ВАЗ-2106". НП сталося о 04.20 за київським часом на проспекті Акушинського під час проїзду автомашини УАЗ зі співробітниками кінологічної служби МВС.

За даними джерела в правоохоронних органах міста, у результаті вибуху замінованої "шістки" поранення отримали водій та інструктор-кінолог. Вибух був такої потужності, що від замінованого автомобіля майже нічого не залишилося.

Окрім того, на перегоні Ачі-Ісбербаш (Дагестан) у неділю відбувся підрив залізничного потягу, що перевозив зерно, повідомили в адміністрації Махачкалінської залізниці.

"Вибуховий пристрій спрацював на 2335 км о 4.10. Вантажний склад, що складався із 50 вагонів, перевозив зерно. У результаті вибуху з рейок зійшли електровоз і, ймовірно, 13 вагонів", - сказав співрозмовник агентства.

Теракти сталися і в Кабардино-Балкарії. Кілька об'єктів телерадіотрансляції було пошкоджено невідомими у результаті вибуху і підпалів, повідомили в правоохоронних органах регіону. "Приблизно у проміжку з 02.00 - 06.00 невідомі підірвали радіоретранслятор в Тирнаузі, влаштували підпал ретрансляторів у Терсколі та в селищі Сармакова. У Баксані було влаштовано підпал вежі стільникового зв'язку", - розповіло джерело.

За його словами, у населеному пункті Белим невідомі у масках напали на сторожа і пошкодили апаратуру ретранслятора. У даний час вживаються заходи щодо ліквідації наслідків "витівок шкідництва осіб, які намагаються дестабілізувати ситуацію в республіці", - повідомило джерело.

У розважальному центрі в Чегемському районі Кабардино-Балкарії підірвано автомобіль. У результаті вибуху ніхто не постраждав, повідомив представник республіканського МВС. У ніч із неділі на понеділок у Чечні було вбито співробітника міліції. Про це повідомили у правоохоронних органах республіки.

"Сьогодні вночі міліціонер патрульно-постової служби повертався з роботи. У Старопромисловському районі Грозного невідомі кілька разів вистрілили в нього", - сказало джерело. Співробітник міліції помер на місці.

Ще одне ЧП відбулося у Чечні у ніч на неділю. На околиці населеного пункту Ца-Ведено Веденського району невідомі з автоматичної зброї обстріляли базову станцію стільникового зв'язку "Мегафон" і втекли. На місці події було виявлено 16 гільз. Кримінальну справу порушено за статтею КК "Хуліганство".

За матеріалами «Нового региона», Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі