На обліку в центрах зайнятості знаходиться більше 400 тисяч людей

Поділитися
Станом на 1 серпня 2010 року на обліку в центрах зайнятості знаходилося 413 тисяч незяйнятих громадян, а статус безробітних мали 396,8 тисяч осіб, повідомляє прес-служба Державної служба зайнятості України в середу, 11 серпня.
Станом на 1 серпня 2010 року на обліку в центрах зайнятості знаходилося 413 тисяч незяйнятих громадян, а статус безробітних мали 396,8 тисяч осіб, повідомляє прес-служба Державної служба зайнятості України в середу, 11 серпня.З незайнятих громадян 236,6 тисяч (57,3%) - жінки, 176,4 тисяч (42,7%) – чоловіки. Із загального числа незайнятих 168,2 тисяч (40,7%) – це молодь, 39,6 тисяч (9,6%) – звільнені працівники, а 94,0 тисяч (22,8%) - особи, неспроможні на рівних конкурувати на ринку праці. Із загальної чисельності  безробітних 143,9 тисяч осіб (36,3%) проживали в сільській місцевості, а 252,9 тисяч (63,7%) - у містах. 1 серпня 2010 року кількість вакансій в базі даних Державної служби зайнятості склала 81,2 тисяч, зокрема для робочих 38,5 тисяч, для службовців - 29,2 тисяч і 13,5 тисяч - для осіб, що не мають спеціальної підготовки. Найпопулярнішими професіями, на які сьогодні є попит, професії висококваліфікованих робочих - слюсарів, токарів, електрогазозварювальників, водіїв, кухарів, продавців та інших представників робочих професій. Мають попит фахівці з високим рівнем кваліфікації, топ-менеджери, а також економісти, лікарі, бухгалтери, юристи з відповідним досвідом роботи. Як повідомляє Держслужба зайнятості, кількість громадян, що працевлаштувалися за її напрямком у січні-липні цього року, складала 350 тисяч осіб. Проходили професійне навчання 121,8 тисяч безробітних. У оплачуваних громадських роботах брали участь 194,4 тисяч незайнятих осіб. Нагадаємо, що в червні, за даними Державного комітету статистики, кількість безробітних в Україні скоротилася до 1,4%. Усього в Україні офіційно на той період зареєстровано 398,7 тисяч безробітних, з яких 291,3 тисяч осіб отримували допомогу з безробіття. Зазначимо також, що Національний форум профспілок України прогнозує, що в найближчі півроку від 1,6 мільйонів до 1,88 мільйонів українців можуть втратити роботу, якщо ситуація на ринках країни не зміниться. «На нинішньому етапі ринки є важливою системоутворюючою складовою української економіки. Тільки за офіційними даними, ринки України забезпечують більше третини всього торгового кругообігу країни і більше 60-85% надходжень до місцевих бюджетів. Три українських ринки входять до числа 50 найбільших оптово-роздрібних ринків світу . Крім того, для більшості населених пунктів ринки є головним містоутворюючим фактором», – заявив голова НФПУ Мирослав Якібчук на початку серпня.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі