На мексиканському курорті затримано главу місцевого наркокартеля "Зетас"

Поділитися
Мексиканська поліція заарештувала на курорті Канкун голову одного з найбільших у латиноамериканській країні наркокартелів «Зетас» Хосе Анхеля Фернандеса. Про це в неділю, 26 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Мексиканська поліція заарештувала на курорті Канкун голову одного з найбільших у латиноамериканській країні наркокартелів «Зетас» Хосе Анхеля Фернандеса. Про це в неділю, 26 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Обставини арешту поки що не розголошують. Згідно з повідомленнями представників правоохоронних органів, Фернандеса заарештували кілька днів тому. Разом з главою наркокартеля були затримані ще три особи, які є членами злочинного угруповання. При обшуку в них було вилучено зброю, великі суми в доларах і песо, а також список осіб у штаті Кінтана-Роо, яким «Зетас» виплачували грошову винагороду. Картелем «Зетас» керують колишні співробітники спецслужб. Саме за цією особливістю й було названо наркокартель - словом «зетас» мексиканська поліція називає високопоставлених співробітників правоохоронних органів. Майбутні керівники «Зетас» наприкінці 1990-х років почали працювати на «Картель дель Гольфо» (картель Мексиканської затоки), проте, через декілька років вирішили створити власну злочинну організацію. З початку 2010-го року «Зетас» і «Картель дель Гольфо» ведуть запеклу боротьбу за контроль над постачаннями наркотиків до США. Члени цих двох картелів не припиняють воювати один з одним й опинившись за ґратами. Так, у червні 2010-го року в результаті перестрілки, влаштованої членами протиборчих картелів у в'язниці міста Мазатла, було вбито 28 осіб.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі