На Лісабонському саміті Польща буде вимагати постійної бази НАТО

Поділитися
Польща на саміті НАТО в Лісабоні у п'ятницю має намір домагатися створення постійної бази альянсу на території країни, повідомило польське радіо.
Польща на саміті НАТО в Лісабоні у п'ятницю має намір домагатися створення постійної бази альянсу на території країни, повідомило польське радіо.На зустрічі у верхах Польщу представлятимуть президент Броніслав Коморовський, глава МЗС Радослав Сікорський і міністр оборони Богдан Кліх, які "будуть домагатися подальших оборонних інвестицій у вигляді постійної бази НАТО в країні", наголошується в повідомленні. У Лісабоні Польща буде наполягати на роз'ясненні традиційних функцій НАТО у галузі оборони, закладених у статті 5-й Вашингтонського договору і які гарантують колективний захист у разі нападу на одну з країн-членів альянсу. На думку польської сторони, в нових умовах, коли напад однієї держави на іншу із застосуванням звичайних засобів є малоймовірним, ця стаття повинна враховувати нові виклики, такі як кібератаки, загрози енергетичній безпеці і стихійні лиха, повідомляє радіо. Воно нагадує, що президент Польщі напередодні саміту привітав потепління відносин з Росією. У той же час Коморовський підкреслив, що будь-які нові домовленості "не повинні торкатися єдності НАТО або її здатності виконувати всі функції". "Розвиток відносин між НАТО і Росією не має відбуватися за рахунок інтересів безпеки інших країн Східної Європи", - цитує радіо президента. Нагадаємо, дводенна нарада голів держав і урядів країн НАТО відкрилося сьогодні, 19 листопада, у Лісабоні.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі