На Філіппіни насувається сильний ураган

Поділитися
Тисячі людей залишили свої помешкання на півночі Філіппін, тікаючи від потужного урагану, що має«накрити» цю частину країни в понеділок. Далі стихія попрямує в бік Китаю. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомили ЗМІ.

Тисячі людей залишили свої помешкання на півночі Філіппін, тікаючи від потужного урагану, що має«накрити» цю частину країни в понеділок. Далі стихія попрямує в бік Китаю. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомили ЗМІ.

Тайфун під назвою «Мегі» стане найбільшим на Філіппінах у цьому році. Швидкість вітру в центрі досягає 200 км/год.

Влада країни, згідно з повідомленнями преси, прийняла термінові заходи: закрила школи, заборонила поїздки морем і запаслася продовольством і ліками. Крім того, в стан готовності переведено загони солдатів і добровольців. Їхня допомога знадобиться в разі повеней і зсувів.

У північних провінціях Кагаян й Ісабела оголошено штормове попередження найвищої категорії небезпеки. Влада попереджає, що проливні дощі й обвали можуть викликати пошкодження доріг та будинків, порушити електропостачання, завдати непоправної шкоди районам, де вирощують рис.

Синоптики кажуть, що хвилі біля східного узбережжя провінцій можуть досягти висоти понад 14 метрів і радять утриматися від поїздок до північних районів.

За словами Беніто Рамоса, відповідального за ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, для надання допомоги постраждалим районам заздалегідь підготовлено вантажівки, рятувальні човни й продовольство.

«Ми немов готуємося до війни, - сказав він журналістам. - Ми вивчили уроки минулого й сподіваємося, що цього разу обійдеться без жертв ».

Фермерам порадили зібрати якомога більшу частину врожаю до удару стихії: тайфун рухається в напрямку найрозвинутішого в сільськогосподарському плані району країни.

У липні цього року Президент Філіппін Беніньо Аквіно звільнив главу державної метеослужби за те, що синоптики не змогли передбачити рух тайфуну, який раптово змінив напрямок і вдарив по Манілі. Тоді загинуло більше 100 осіб.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі