На будівництво київського метро позичать мільярд гривень

Поділитися
© ZN.UA
На розвиток столичного метро в цьому році планується залучити 1 мільярд 182,5 мільйона гривень кредитних коштів, у тому числі кредит Європейського банку реконструкції та розвитку, а також кошти лізингу. Про це йдеться у Програмі соціально-економічного розвитку Києва на 2011 рік і бюджеті столиці на поточний рік.
На розвиток столичного метро в цьому році планується залучити 1 мільярд 182,5 мільйона гривень кредитних коштів, у тому числі кредит Європейського банку реконструкції та розвитку, а також кошти лізингу. Про це йдеться у Програмі соціально-економічного розвитку Києва на 2011 рік і бюджеті столиці на поточний рік.Безпосередньо з міського бюджету на розвиток метро у Києві передбачено 34,7 мільйона гривень. Здебільшого кошти кредиту та лізингу будуть освоєні на придбання нового рухомого складу метрополітену - майже 661 мільйон гривень ще 44 мільйони гривень - на модернізацію вагонів. Окрім того, 478 мільйонів гривень кредитних коштів і 15 мільйонів гривень з бюджету Києва передбачено використати на будівництво ділянки метрополітену Куренівсько-Червоноармійської лінії від ст. «Либідська» до ст. «Виставковий центр» (повинен бути зданий в експлуатацію в цьому році). У той же час у міському бюджеті цього року закладено 8,9 млн грн. на будівництво ділянки метро від ст. «Глибочицька» до ст. «Райдужна» з відгалуженням у бік житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, а також 3 млн. грн. на проектні роботи ділянки метро Куренівсько-Червоноармійської лінії від ст. «Виставковий центр» до Одеської площі (повинен бути зданий в експлуатацію до кінця 2014 року). Кошторисна вартість усього проекту близько 2,5 мільярда гривень. Окрім того, бюджетні кошти столиця виділила на хімічне закріплення ґрунтів на окремих ділянках Сирецько-Печерської і Куренівсько-Червоноармійської ліній метрополітену - 4 мільйони гривень. Фінансування в обсязі 1,8 мільйона гривень у бюджеті Києва на 2011 рік передбачено на впровадження автоматизованої системи проходу пасажирів у метрополітен, 500 тисяч гривень планується витратити на оснащення ескалаторних комплексів станцій метро системами автоматичного пожежогасіння (у рамках підготовки до Євро-2012) і ще 500 тисяч гривень - на реконструкцію існуючих систем автоматичної пожежної сигналізації на об'єктах метрополітену (також у рамках підготовки до Євро). Окремо в міському бюджеті передбачено 1 мільйон гривень на проектні роботи із впровадження системи відеонагляду та створення Центру відеомоніторингу до метро (кошторисна вартість всього проекту, який планується реалізувати до кінця 2015 р., становить 174 мільйони гривень) Нагадаємо, 15 грудня у Києві запустили три станції метро - «Деміївська», «Голосіївська» і «Васильківська».

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі