МЗС: В Україні прийняли попередні висновки «Репортерів без кордонів»

Поділитися
© Docudays UA
В Україні прийняли попередні висновки міжнародної громадської організації «Репортерів без кордонів» щодо ситуації зі свободою слова і зацікавлені у діалозі, заявляють у Міністерстві закордонних справ України у вівторок, 17 серпня.
В Україні прийняли попередні висновки міжнародної громадської організації «Репортерів без кордонів» щодо ситуації зі свободою слова і зацікавлені у діалозі, заявляють у Міністерстві закордонних справ України у вівторок, 17 серпня. Коментуючи інформацію ЗМІ, в якій представник «Репортерів без кордонів» говорить про вплив рекомендацій організації на імідж України за кордоном, у департаменті інформаційної політики МЗС України відзначили: «Попередні висновки делегації міжнародної неурядової організації «Репортери без кордонів» прийняті нами до відома». У МЗС додали, що висновки будуть враховані українською стороною при проведенні зустрічей в рамках їхнього наступного візиту в Україну. «З об'єктивних причин, місія не змогла отримати об'єктивну інформацію з різних джерел, виходячи з їх короткого терміну перебування в Україні. Тому не можна однозначно стверджувати, що звіт буде включати збалансовані, об'єктивні оцінки з приводу ситуації зі свободою ЗМІ в Україні», - відзначили в МЗС. Водночас, згідно з інформацією, українська сторона зацікавлена в діалозі з цією неурядовою організацією. «Незалежні ЗМІ формують громадську позицію з багатьох гострих соціальних, політичних і гуманітарних питань. Така роль робить ЗМІ значною мірою соціально відповідальними», - підкреслюється в коментарі департаменту інформаційної політики. У МЗС додали, що, безумовно, самі репортери можуть впливати на імідж держави. «Особливо, якщо вони досі плутають Раду Європи, де Україна вже 15 років є членом організації, з Європейським Союзом і підготовкою до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - наголошується в коментарі МЗС. У зв'язку з цим, у зовнішньополітичному відомстві країни рекомендують репортерам «утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном, оскільки іноді незнання проблематики європейської інтеграції, плутанина з повноваженнями Ради Європи і майбутнім головуванням України в Комітеті міністрів Ради Європи (у травні - листопаді 2011 року) , будуть мати небажаний, в першу чергу іміджевий ефект для самих журналістів». Раніше представники «Репортерів без кордонів» відвідали Україну для вивчення ситуації зі свободою слова в країні. Вони поспілкувалися з журналістами, депутатами, представниками громадських організацій, проте не змогли зустрітися з президентом України Віктором Януковичем через те, що голова держави у той час пішов у відпустку. За результатами цього візиту представники організації розробили попередні рекомендації для української влади і заявили, що планують пізніше знову відвідати Україну і зустрітися з президентом.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі