МЗС України сподівається на зміцнення україно-польських відносин після обрання Коморовського

Поділитися
У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на зміцнення україно-польських відносин після обрання президентом Польщі Броніслава Коморовського. Президент України Віктор Янукович привітав колегу із перемогою на виборах.
У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на зміцнення україно-польських відносин після обрання президентом Польщі Броніслава Коморовського. Президент України Віктор Янукович привітав колегу із перемогою на виборах. «МЗС України розраховує, що перемога на президентських виборах у Польщі Броніслава Коморовського стане новим поштовхом для зміцнення україно-польського стратегічного партнерства», - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин. Він додав, що і Коморовський, і партія, яку він представляє, є традиційними прихильниками максимально чесного і активного співробітництва між Києвом та Варшавою. Окрім того, Києву імпонує те прагматичне ставлення до регіональних проблем, яке сповідує новообраний президент Польщі і партія, яку він представляє. «Багато в чому позиція уряду Польщі і нинішнього президента, а в недавньому спікера парламенту, сприяла зняттю напруженості у відносинах між деякими великими регіональними гравцями, і безумовно, для України дуже важливо, що ця тенденція збережеться», - підкреслив О. Волошин. Також він вказав на те, що українські політики могли б винести із польських виборів для себе важливий урок. «Це те, що Ярослав Качиньський визнав свою поразку і привітав переможця відразу після публікації результатів екзит-полів. Незважаючи на те, що різниця між обома кандидатами не дуже велика - це не перешкодило опонентові швидко визнати свою поразку заради збереження стабільності і демократичних цінностей у Польщі. Цей урок варто було б уважно вивчити багатьом українським політикам», - сказав представник МЗС. Сьогодні президент України Віктор Янукович привітав Броніслава Коморовського з обранням на посаду президента Республіки Польща і запросив польського колегу «здійснити один із перших закордонних візитів саме до України». Як підкреслив український лідер, «Україна зацікавлена у подальшому наповненні конструктивного двостороннього співробітництва з Польщею новими практичними результатами та проектами у політичній, економічній, сфері безпеки та гуманітарній галузях, у тому числі в контексті спільної підготовки до проведення у 2012 році фінальної частини чемпіонату Європи з футболу». Як повідомлялося, Б. Коморовський був обраний президентом Республіки Польща, набравши у другому турі 53,01% голосів. Його суперник Ярослав Качиньський набрав 46,99%. Президентські вибори у Польщі були проведені раніше терміну через трагічну загибель президента Леха Качиньського в авіакатастрофі під Смоленськом у квітні цього року. Б. Коморовського, який на той час займав посаду спікера польського Сейму, було призначено виконуючим обов'язки президента країни.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі