МЗС Росії прокоментував заборону на в'їзд українському правозахисникові

Поділитися
МЗС Росії прокоментував заборону на в'їзд до країни відомому українському правозахиснику Василю Овсієнку, висловивши жаль стосовно даного інциденту.
МЗС Росії прокоментував заборону на в'їзд до країни відомому українському правозахиснику Василю Овсієнку, висловивши жаль стосовно даного інциденту. Про це у вівторок, 27 липня, повідомив прес-секретар міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров. За його словами, після інциденту з Овсієнком відбулася телефонна розмова голови МЗС України Костянтина Грищенка з виконуючим обов'язки міністра закордонних справ РФ Андрієм Денисовим. Цю ж проблему обговорили на зустрічі і посол України в Росії Володимир Єльченко з керівництвом російського зовнішньополітичного відомства. «За результатами з'ясування обставин інциденту, який стався, російська сторона на високому рівні висловила жаль з приводу відмови у в'їзді громадянину України Овсієнку», - повідомив Олександр Дікусаров. Він відзначив, що було підтверджено рішення президента РФ про скасування так званих «чорних списків» у відносинах між країнами. «Ми вважаємо прикрий інцидент вичерпаним», - уклав прес-секретар МЗС України. Нагадаємо, у ніч на 23 липня у Брянську з поїзда № 42, який прямував до Москви, російські прикордонники зняли і вирядили назад до України відомого правозахисника Василя Овсієнка. Йому було повідомлено, що його прізвище значиться у списку осіб, яким заборонено в'їзд до РФ. Тоді українські правозахисники попросили МЗС відреагувати на інцидент з Василем Василенком, який є членом наглядової ради Української Гельсінської спілки, координатором програм Харківської правозахисної групи.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі