МВС: Картину Караваджо "Поцілунок Іуди" німці передадуть Януковичу

Поділитися
У понеділок під час перебування у Німеччині офіційної делегації України на чолі з президентом країни Віктором Януковичем запланований акт передачі та повернення викраденої раніше з Одеського музею західного і східного мистецтва картини італійського художника епохи Відродження Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди".
У понеділок під час перебування у Німеччині офіційної делегації України на чолі з президентом країни Віктором Януковичем запланований акт передачі та повернення викраденої раніше з Одеського музею західного і східного мистецтва картини італійського художника епохи Відродження Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди". Про це повідомляє департамент зв'язків з громадськістю МВС України у понеділок із посиланням на прес-секретаря голови МВС Ірину Шинкаренко. У складі офіційної делегації до Німеччини вирушив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. У департаменті нагадали, що 25 червня 2010 у Берліні співробітники кримінального розшуку МВС України спільно з німецькими колегами затримали членів транснаціональної групи, а викрадену картину вилучили у злочинців і врятували від можливого знищення. "Планувалося, що картина буде відновлена у Німеччині, але в результаті проведених переговорів ми чекаємо повернення полотна в Україну", - підкреслила прес-секретар. За інформацією департаменту МВС, у даний час стан картини потребує реставрації, "адже під час викрадення полотна злочинці вирізали її з рами і, замість того, щоб скрутити, склали". "Це призвело до значних пошкоджень картини", - відзначили у МВС. За інформацією прес-секретаря голови МВС України, у Німеччині планується підписання міжурядової угоди про співробітництво у боротьбі з організованою злочинністю. Окрім того, планується, що голова МВС України разом з німецьким колегою Томасом де Мезьєром обговорять "міграційні питання та питання безвізового діалогу між Україною та ЄС". Як повідомлялося, 31 липня 2008 року з Одеського музею західного і східного мистецтва було викрадено одне з найцінніших полотен, що зберігаються в Одесі, - картину Мікеланджело да Караваджо "Взяття Христа під варту, або поцілунок Іуди". Низка експертів оцінюють вартість картини на чорному ринку у 100 мільйонів доларів. Однак інші запевняють, що вкрадене полотно - у кращому випадку авторська копія, а оригінал зберігається у Національній галереї Ірландії, у Дубліні. 25 червня 2010 у Німеччині затримана група з трьох жителів України і жителя Німеччини, які мали намір збути картину Караваджо.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі